Breese voor de tweede keer Limburgs kampioen

Breese voor de tweede keer Limburgs kampioen

Bij Breese is interclub duidelijk een groot feest. De mannen hebben zelfs een eigen naam bedacht voor hun ploegje: E.O.W.V. (Eet of waat vuutballer). Drie jaar geleden hebben ze allemaal de grotere voetbal ingeruild voor de kleinere tennisballetjes en een racket. Ze hebben in K. Breese T.C. daarvoor een perfecte club gevonden.
"Het eerste jaar deden we dit nog zonder interclub, kwestie van te oefenen en vooral te kijken of ons dit wel zou liggen. Het tweede jaar besloten we dan toch om ons in te schrijven voor de Interclub.  We gingen dit spelen om toch wat ervaring op te doen in het spelen van wedstrijden met een zekere inzet.  En dit ging eigenlijk wonderwel, de meeste wedstrijden werden reeds beslist na de enkelwedstrijden.  Enkele weken later mochten we ons dan ook tot Limburgs Interclubkampioen kronen. Als kers op de taart gingen we onze kans voor het Vlaams kampioenschap, maar hier gingen we vrij overtuigend ten onder tegen de latere winnaar. Ook vorig jaar namen we deel aan de Interclub, maar hier was ons verhaal reeds ten einde in de reeksen. Maar dit jaar namen we revanche.  Al was ons doel altijd: veel plezier maken en ons weekend nuttig besteden met vrienden, onze vrouwen en ondertussen ook onze kinderen. Onze ploeg werd nu aangevuld met Paul Drees (omwille van de ervaring) en Davy Goedermans (ook een voetbalvriend) , aangezien we met enkele jongens zaten die een huis en/of een gezinnetje begonnen te bouwen.  En zo gebeurde het dat we vrij overtuigend door de reeksen kwamen en op weg naar de finale ook wel eens met de hakken over de sloot naar de volgende ronde gingen", legt kapitein Sven Janssen uit. In de beslissende wedstrijd mochten alle acht spelers trouwens meedoen.
Op de foto staan Sven Doumen, Peter Coninx, Davy Goedermans, Paul Drees, Arno Beckers, Sven Dreesen, Kevin Szingera, Sven Janssen en Maarten Peeters

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/589415