Bornem bestaat 40 jaar en zet feestjaar in

Bornem bestaat 40 jaar en zet feestjaar in

Het wordt een feestjaar voor Bornem Tennisclub. De club van voorzitter Nico Van der Linden en secretaris Guy Joris bestaat veertig jaar en dat wordt het ganse seizoen gevierd.
"De afgelopen vier decennia onderging onze club een ware metamorfose", zegt Van der Linden, die nu twee jaar met zijn bestuursploeg actief is. "We groeiden van 300 naar 735 leden en we werden de grootste club van Klein-Brabant en omstreken. Het is niet uitgesloten dat we op middellange termijn investeren in de aanleg van extra terreinen."
Dat aantal terreinen ging de laatste jaren reeds van vier naar elf (zes verlichte outdoorbanen en vijf indoorbanen).
"Aanvankelijk lagen  de vier terreinen hier zonder kantine of sanitair", zegt Van der Linden. "Nu kunnen de leden genieten van een sfeervolle bar, een professionele keuken en een verzorgd sanitair."
Verschillende lesgevers en tennisscholen passeerden doorheen de jaren de revue in Bornem. "Vandaag ¿en dat sinds 2008 - staat TAB (Tennis Academy Bornem) borg voor een zeer degelijke opleiding. Onze hoofdtrainer Kristof Anthonis doet jaar na jaar het nodige om de tennisschool naar een hoger niveau te tillen. Sinds de start van het winterseizoen vervoegde Michael Wennberg ons trainersteam. Hij is onder andere ex-coach van Steffi Graf en Sabine Appelmans."
Vieren kunnen ze in Bornem en dit jaar zal dat nog een tikkeltje heviger zijn. "Neen, dit laten we uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan", lacht Van der Linden. "Op 19 september organiseren we een groot feest met academische zitting en verder voorzien we doorheen het seizoen allerhande activiteiten. Alle mensen die iets voor de club betekend hebben, zullen in de bloemetjes gezet worden."

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net