Bo Cautaerts bij de sterkste stijgers

Bo Cautaerts bij de sterkste stijgers

De sterkste stijgers in Vlaanderen komen dit seizoen uit Limburg en Antwerpen, met drie youngsters die er liefst acht klassementen op vooruitgingen. Maar het Vlaams-Brabantse gewest hoeft nauwelijks onder te doen. Zowel Bo Cautaerts, Dante Despontin als Valentina Khrebtova stegen liefst zeven klassementen met het oog op 2016.

Bo Cautaerts van TC De Berken mag zich net als Khrebtova voortaan met recht en reden B-speler mag noemen. En toch kiest hij niet voor een individuele prestatie als we peilen naar zijn sportieve hoogtepunt.
"Natuurlijk denk ik onder meer met veel plezier terug aan de heren 3-reeks in TC Duvels, die ik trouwens in dezelfde week als TC Denderleeuw op mijn naam wist te schrijven ", blikt Cautaerts terug. "Maar hét hoogtepunt was toch veeleer onze Belgische titel in reeks 4 van de gewestelijke interclubcompetitie. In eerste instantie omdat niemand verwacht had dat we zover zouden geraken. Maar na het behalen van de Vlaamse-Brabantse titel nam het geloof zienderogen toe. Nu, het gaat mij om meer dan die overwinningen an sich. Gaandeweg is er tussen de spelers onderling immers een hechte band ontstaan, door samen te trainen en vooral ook plezier te maken op en naast het veld. We hebben toen zelfs een eigen taal gecreëerd (lacht)."
Even onverwacht is de forse stap voorwaarts van het 14-jarige talent zelf.
"En dan te denken dat ik tijdens de vorige kerstperiode aan een tornooi meedeed bij de jongens 14 en er in de tweede ronde al uitlag", pikt hij in. "Toen dacht ik nog bij mezelf dat het al heel moeilijk ging worden om mijn oorspronkelijke streefdoel van C+15/1 te halen. Vanaf de Paasvakantie ging het echter in stijgende lijn en ging ik er almaar meer in geloven. Ik won in mijn tweede poging bij de heren 5 en nadien lukte hetzelfde in de vierde en dus ook de derde reeks. Of dat B+4/6-klassement me niet afschrikt? Ik onderschat het zeker niet, maar mijn honger is nog niet gestild en ik voel me nu al klaar om die uitdaging aan te gaan. Tennis is ook veel meer dan zomaar een hobby. Het is echt een passie waar ik mee opsta en ook mee ga slapen. Ik train nu ongeveer vijf keer per week, wat niet overdreven veel is. En dus kan ik het niet laten om soms ook thuis mijn slagen wat in te oefenen, tot ergermis van mijn moeder (knipoogt)."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com