Blockx: vanaf volgende week Tennis Europe U14

Blockx: vanaf volgende week Tennis Europe U14

Een kleine maand nadat hij brons greep op de prestigieuze Orange Bowl in Florida geraakte de 12-jarige Alexander Blockx (Blauwe Regen) op het reeks 1 'plus'-tornooi van Wimbledon tot in de finale bij de jongens 15. Daarin moest hij zijn meerdere erkennen in de twee jaar oudere Waal Martin Katz: 6-2, 6-2. "Katz speelde een sterke wedstrijd", geeft Blockx toe, die nog nageniet van zijn avontuur in de States. "Het was voor Alexander dan ook de eerste echte grote reis, want doorlopend spelen we toernooien van Tennis Europe", aldus Philippe Cassiers, die de belofte reeds negen jaar begeleidt. "Die derde plaats was een mooie bekroning van een sterk jaar."
Al lag bij de ambitieuze Blockx de nederlaag tegen de Amerikaan Basavareddy in halve finale nog ietwat zwaar op de maag. "Ik verloor met 6-4, 3-6, 6-4 en liet enkele kansen liggen", zegt Blockx. "Gelukkig was Alexander na die ontgoocheling mentaal sterk genoeg om een dag later de wedstrijd om de derde plaats te winnen", vult Cassiers aan.
Voor 2018 vormen de Tennis Europe-toernooi tot 14 jaar de hoofdbrok voor Blockx. Momenteel staat hij daar, als veruit beste Belg, reeds op de twaalfde plaats. Vanaf volgende week gaat het naar Bolton en Tarbes. "En aan het einde van het seizoen zou ik maar wat graag terug naar Florida reizen om de Orange Bowl bij de 14-jarigen te spelen", lacht Blockx.
Geen zege dus voor Blockx in Limburg, maar Antwerpen mocht er wel vieren met knappe overwinningen van Sara Pantelic (David Lloyd) bij de meisjes 13 en Anastasia Huysegoms (Hove) bij de meisjes 11.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net