Blockx en Megrabian grijpen brons voor België

Blockx en Megrabian grijpen brons voor België

De Antwerpse beloften Alexander Blockx en Andre Megrabian grepen, samen met Limburger Gilles-Arnaud Bailly, brons voor België op de Nations Challenge, het EK tot 12 jaar voor landenteams.

Nadat de Belgische jongens einde juli een foutloos parcours aflegden tijdens de kwalificaties in de het Nederlandse Haren, trokken ze met ambitie naar de Mouratoglou Academie voor de eindronde in het Franse Biot. In het laatste pouleduel vochten de spelers van coach Kristof Van Deun het tegen Tsjechië uit. Inzet: een plaats in finale. Alexander Blockx won zijn enkelwedstrijd, maar Andre Megrabian verloor, zodat het dubbelspel beslissend was. Daarin incasseerden Blockx en Bailly een pijnlijke 9-11 nederlaag in de Match Tiebreak: 4-6, 6-3, 11-9.

"Op die manier naast een ticket voor de eindstrijd grijpen kwam voor de jongens uiteraard hard aan", aldus Van Deun. "Zaterdagavond kwam het er op aan om de nederlaag te verwerken en ons tegelijk klaar te stomen voor het duel om brons tegen Roemenië. De jongens pikten dat voorbeeldig op. Deze medaille is meer dan verdiend."

België klaarde in de ontmoeting om de derde plaats na de enkels reeds de klus. Bailly versloeg de Roemeen Manu met 4-6, 6-4, 6-1 en Alexander Blockx zorgde met een overduidelijke 6-2, 6-1 overwinning tegen Coman voor het beslissende Belgisch punt. Omdat de buit binnen was, werd het afsluitend dubbelspel niet meer afgewerkt. Vorig jaar speelde Blockx, toen aan de zijde van Alessio Basile, ook al de eindronde van de Nations Challenge. Toen werd het een zesde plaats voor België.