Bierbeekse Tennisclub maakt doorstart

Bierbeekse Tennisclub maakt doorstart

Nu het zomerseizoen opnieuw gestart is, heerst er opnieuw volop tennisbedrijvigheid op het domein Wilderhof en dat is niet zo evident als het lijkt na het faillissement van het voormalige TC Wilderhof een jaar terug. Maar dat hield enkele Bierbekenaren niet tegen om de handen in elkaar te slaan en de VZW Bierbeekse Tennisclub boven de doopvont te houden.

"Eigenlijk maken we nu een doorstart, want ook vorige zomer kon er in Bierbeek al getennist worden en draaiden we een goed seizoen met verschillende activiteiten en zo'n 225 leden", verduidelijkt voorzitter Bernadette Vrijsen. "Met dat verschil dat in december de VZW opgericht werd en dat we nu aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen. Er kan de komende maanden ook op zes buitenvelden getennist worden waarvan er drie verlicht zijn en met ex-A-speler Gunter Vanderveeren, Gunther Van Aerschot en Sven De Maeseneer hebben we enkele nieuwe lesgevers aangetrokken. Vanaf 22 mei bieden we daarnaast ook start-to-tennis aan. Weet je, een gemeente als Bierbeek heeft een club als de onze nodig waar heel het gezin aan zijn trekken kan komen. Tennis is immers een echte gezinssport, omdat iedereen van jong tot oud ze kan beoefenen. Zo is ook ons engagement ontstaan, want elk van ons had wel een link met deze club en het Leuvense tennis in het algemeen."
"In dat opzicht is het wel jammer dat we om stedenbouwkundige redenen niet meer over een ballon beschikken en dus geen wintertennis kunnen aanbieden. Hierover zijn we momenteel in overleg met het gemeentebestuur om te zien wat daaraan gedaan kan worden. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we zo'n geschikte overdekte locatie kunnen vinden, want in de regio tussen Leuven en Tienen zijn er eigenlijk geen echte indoor tennismogelijkheden. We hebben dus zeker nog dromen en plannen, die we stap voor stap gaan proberen te verwezenlijken", besluit de Bierbeekse voorzitter.

Op de foto vlnr: voorzitter Bernadette Vrijsen, secretaris Erna Decoster en penningmeester Patrick Vandervelpen.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com