Benjamin D’Hoe rijgt de ITF-tornooien aan elkaar in Egypte

Benjamin D’Hoe rijgt de ITF-tornooien aan elkaar in Egypte

Het waren dit jaar allesbehalve ideale omstandigheden om door te breken op de ATP-wereldranglijst. Het internationale tenniscircuit ging maandenlang op slot en toen de tornooien dan eindelijk hernamen halfweg augustus, was het dringen om op de tabellen te geraken. Ook voor Assenaar Benjamin D'Hoe (ATP-669) was het zoeken, tot hij begin oktober de goede keuze maakte om zijn tenten in Egypte op te slaan.

Vijf weken lang speelt D'Hoe in Sharm El Sheikh al het ene 15.000 dollar-tornooi na het andere en het Egyptische avontuur is nog niet meteen ten einde. "Klopt, er staan nu nog twee events op de planning in Sharm El Sheikh en daarna volgen drie weken Caïro", laat hij vanuit Egypte weten. "Vooral naar die laatste weken kijk ik uit omdat we dan eindelijk op gravel kunnen aantreden. Als speler die tuk is op rally's is die ondergrond toch veel meer mijn ding. Op hardcourt ging het tot dusver iets moeizamer, al wilde de loting ook niet altijd mee. Zo won ik vorige week eindelijk nog eens twee matchen op rij in de kwalificaties, om dan op een Italiaan te stuiten die voor de tweede keer de kwartfinales haalde. Maar goed, het gaat wel steeds beter en ik heb toch al één ATP-punt op zak."
"Ik ben vooral met te weinig vertrouwen naar Egypte afgezakt, omdat ik de maanden daarvoor amper aan competitie was toegenomen", gaat hij verder. "Twee wedstrijden, telkens op een andere ondergrond, dat was het zo'n beetje. Te weinig alleszins voor een speler als mij om meteen het juiste ritme te pakken te hebben. De tornooien in België in de zomer waren anders wel een succes, want ik versloeg onderweg gereputeerde namen als Christopher Heyman, Stefan Wauters en Seppe Cuypers."
"Of die lange trip naar Egypte al langer vaststond? Nee, eigenlijk was het een last-minute beslissing, omdat ik lange tijd zelfs niet met zekerheid wist of ik wel buiten Europa ging kunnen reizen", meent D'Hoe. "Achteraf gezien was het een gouden zet, als je ziet wat er zich nu opnieuw in België afspeelt. Hier merk je nauwelijks iets van het coronavirus. De mensen zijn er alleszins niet mee bezig. De enige keer dat ik verplicht een masker moet dragen, is op de club als ik mijn wedstrijd ga spelen omdat de ITF-regels gevolgd moeten worden. Op z'n zachtst gezegd een beetje bizar als je weet dat de tennisvelden in het resort van het hotel zelf liggen (lachje). Ach, ik heb het hier wel naar mijn zin. Ik zit hier wel zonder mijn coach Jos Geerinck, maar ik kan altijd het gezelschap opzoeken van enkele landgenoten zoals de Waalse tennisser Guillaume Dermiens. En anders zorgen de studieboeken wel voor afleiding, want ik ben nu bezig aan een bijkomend jaar sportmanagement."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com