Benjamin D'Hoe haalt finale op Belgian Circuit

Benjamin D'Hoe haalt finale op Belgian Circuit

Geen titel voor Brabander Benjamin D'Hoe op het viersterrentornooi van zijn eigen club Tenkie Hasselt. Maar in een hoofdtabel met quasi allemaal A-spelers stond hij meer dan zijn mannetje met een knappe finaleplaats. Enkel Romain Barbosa (ex-top 400 ATP) bleek in twee sets te sterk.

"Als ik echt op mijn best speel, moet ik wel de strijd met hem kunnen aangaan maar ditmaal was hij gewoon te goed", aldus D'Hoe. "Met zijn service en forehand zette hij zoveel druk dat ik er maar moeilijk onderuit geraakte. Spijtig, maar ik ben wel tevreden van het niveau dat ik gehaald heb op de club waar ik ook in competitieverband voor uitkom."
De dag nadien was de Brabander in Duitsland aan de slag voor de interclub.
"Ja, het was best wel een druk weekend en dan had ik maandag nadien nog een examen voor mijn studies Handelswetenschappen", lacht de 22-jarige topper. "Ach, ik probeer het allemaal zo goed mogelijk te combineren en voorlopig lukt dat wel. Dus nu focus ik me daar even op maar tegelijkertijd blijf ik wel actief op het sterrencircuit. En binnenkort krijgt het ITF-circuit weer voorrang met een 25.000-dollar tornooi in Aarlen."
En gelijk heeft hij, want Benjamin D'Hoe zette het afgelopen jaar een serieuze sprong voorwaarts op de wereldranglijst.
"Klopt ja, als de puntentelling terug volgens het oude systeem zal verlopen vanaf augustus zal ik normaal gezien op een 655ste plaats op de ATP-ranglijst uitkomen en dat is mijn hoogste ranking ooit", juicht hij. "Als je me dat enkele jaren geleden had voorspeld, had ik het misschien niet geloofd maar ik ben altijd hard blijven werken om zover mogelijk te geraken in het tenniswereldje. En dat zal ik ook blijven doen onder de vleugels van een Chileense coach op club Justine Hénin."


Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com