Belgische top op Belgian Circuit: van Wilrijk naar Schoten

Belgische top op Belgian Circuit: van Wilrijk naar Schoten

De Belgische toppers blijven nog enkele weken aan de slag op de Belgian Circuit-tornooien. Nadat de voorbije week het spektakel verzorgd werd op TC Brandt in Wilrijk starten Kimmer Coppejans, Ruben Bemelmans en Zizou Bergs vanaf woensdag op TC Gym in Schoten.

De nederlaag in achtste finale van Kimmer Coppejans (ATP 154) tegen belofte Alexander Hoogmartens, de mooie zege van Michael Geerts (ATP 404) in kwartfinale tegen de Nederlander Botic Van de Zandschulp (ATP 173) en de tornooizege van Ruben Bemelmans (ATP 215) – 7-5, 6-1 tegen de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP 190) (foto Stolck) – waren de opmerkelijkste momenten van deze topeditie van het sterrentornooi van Brandt. De toppers verhuizen nu naar TC Gym waar naast Coppejans, Bemelmans en Bergs ook Benjamin D'Hoe (halve finalist op Brandt), Daniel De Jonge, Stefan Wauters, Stijn Meulemans en Alexander Hoogmartens op de hoofdtabel staan. Vanuit de kwalificaties komt het grootste gevaar wellicht van Seppe Cuypers, die de voorbije week opvallend eenvoudig het Belgian Circuit-tornooi van Yachting Hasselt op zijn naam schreef.

TC Gym presenteert ook een zeer stevige tabel bij de vrouwen 1 met Magali Kempen (WTA 430) als eerste reekshoofd voor Vicky Van de Peer, Klaartje Liebens, Sofie Oyen, Charlotte Swaans, Elyne Boeykens, Hanne Vandewinkel en Sophie Schouten. Axana Mareen en de Tennis Vlaanderen-beloften Tilwith di Girolami, Amelie Van Impe en Amelia Waligora beginnen in de kwalificaties.

De Antwerpse tennissters scoorden de voorbije week trouwens bijzonder goed op het Belgian Circuit. Vicky Van de Peer (Forest Hills) en Axana Mareen (Gym) stonden twee keer tegenover elkaar in finale. Van de Peer won op TC Kromveld in Bonheiden, Mareen hield het beste voor de finale in het Leuvense Lovanium. Na twee weken sterrentennis zit Van de Peer reeds aan drie tornooioverwinngen, Mareen aan twee.
Elyne Boeykens (Gym) is begin juli steevast een klant op het tornooi van l'Armorial in De Panne en opnieuw greep ze er tornooiwinst: 6-1, 6-4 tegen Emeline De Witte.
Michelle Van Mol (Forest Hills) bereikte de finale in Deinze en Flo Helsen hield op TC Field in Mol in finale Jill Lambrechts met 6-0, 6-4 af.
En opvallend: op het damestornooi van Brandt was de hoofdrol weggelegd voor twee speelsters van Gym, de 17-jarige Valentina Khrebtova en de bijna 15-jarige Morane Meyers. Beide meisjes lieten een flinke reeks mooie overwinningen optekenen. De hoofdprijs was uiteindelijk voor Khrebtova: 6-3, 6-4.