Belgische top komt naar Tenniscentrum Alken

Belgische top komt naar Tenniscentrum Alken

Vanaf vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus kan je bijna alle Belgische toppers aan het werk zien op de "Dexters Cup Special Edition 1.5", het vijfsterrentornooi van Tenniscentrum Alken.
"Niet minder dan 44 A-spelers, waaronder verschillende internationalen, doen mee. In totaal zijn er 130 deelnemers. Ongezien voor een Belgisch sterrentornooi", beweert wedstrijdleider Patrick Engelen. "Op de hoofdtabel bij de heren staan Kimmer Coppejans, Ruben Bemelmans, Christopher Heyman, Zizou Bergs, Benjamin D'Hoe, Bart Stevens, Maxime Pauwels en Arnaud Bovy. Topppers zoals bijvoorbeeld Yannick Vandenbulcke en Clément Geens moeten daardoor eerst kwalificaties spelen. Bij de dames is de Nederlandse Indy De Vroome (WTA 183), aangesloten bij de Kim Clijsters Tennis Club, eerste reekshoofd. Lara Salden, die het vijfsterrentornooi vorig jaar twee keer won, en Magali Kempen zijn weer van de partij. Victoria Kalaitzis speelt haar eerste Belgisch tornooi. Klaartje Liebens, Hanne Vandewinkel en Tilwith Di Girolami zitten in de kwalificaties. Nog enkele Nederlandse toppers en zelfs een Noorse hadden aanvankelijk ingeschreven maar omwille van corona mogen ze niet naar België komen. Jammer."


Reserveren voor Daviscupdubbel
Bernard Knapen was de voorbije dagen erg druk in de weer om het tornooi zo veilig mogelijk te laten verlopen volgens alle voorschriften in overleg met burgemeester Marc Penxten en de politie. "Een pluim eerst voor Patrick Engelen. Hij leidt het vijfsterrentornooi al jaren in goede banen maar nu heeft hij een topaffiche samengesteld. Voor de Daviscupdubbel op zaterdagavond 8 augustus gelden er wel bijzondere voorschriften. Omdat de plaatsen beperkt zijn moet iedereen vooraf inschrijven via mail (kristel@tenniscentrumalken.be) met vermelding van naam, voornaam en telefoonnummer. Vol is vol. We zullen ook geen toeschouwers toelaten achter de haag op de parking. De politie zal aanwezig zijn."

Johan Mulders    muldersjohan@gmail.com  0479/589415