Belgische rolstoeltennissers gooien hoge ogen

Belgische rolstoeltennissers gooien hoge ogen

Het Belgische tennis zit duidelijk opnieuw in de lift. Goffin mocht al eens proeven van de top tien en er zijn de uitstekende prestaties in de Davis Cup en de Fed Cup. En dus kon het rolstoeltennis niet achterblijven. Op de World Team Cup pakten Brabander Gert Vos & co een historische bronzen medaille.

"Die derde plaats mag je inderdaad zonder overdrijven historisch noemen, want nooit eerder konden we ons positioneren bij de vier beste landen ter wereld", aldus Vos. "Pas op, we hebben ook in het verleden al knappe resultaten laten optekenen. Zo zijn we eens vijfde geëindigd toen we maar met twee spelers aan de start stonden en dus zowel in het enkel als het dubbel telkens vol aan de bak moesten. Maar we misten een echte topper die ons tot in de eindfase kon loodsen en die hebben we nu wel met het nummer drie Joachim Gérard. Ik heb zelf jaren op nummer één gespeeld, met plaats dertien als hoogste ranking. Maar qua resultaten is dit zonder meer het hoogtepunt, dus ik denk eraan om te stoppen en mijn plaats af te staan aan de nieuwe generatie. Zo'n bronzen medaille is toch heel mooi en het was sowieso het hoogst haalbare."
Vos kwam ook zelf nog een paar keer in actie, vooral dan in het dubbelspel.
"Ik heb me zelfs opgeofferd in het belang van het team en in de halve finale tegen Frankrijk een enkel afgewerkt", pikt hij in. "Tegen hen hadden we sowieso weinig kans en Gérard moest absoluut zijn schouder sparen voor de strijd om de derde plaats. Uiteindelijk is dat een goede zet gebleken, want tegen de Polen wonnen Joachim en tweede man Jef Vandorpe het beslissende dubbelspel. Ik ben toen dus niet in actie gekomen, wel daarvoor nog in twee dubbels voor mijn volleys en omdat ik natuurlijk op de nodige ervaring kan terugvallen. Ik merk dat ze me er nog graag bij hebben, maar de toekomst is aan de jeugd. Ik train Jef zelf op Stade Leuven en hij verbaasde op de Team Cup met winst tegen de Argentijnse nummer 21 van de wereld. Niet vergeten dat hij nog 16 jaar moet worden. Hij is een groot talent waar we nog veel plezier aan gaan beleven."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com