Belgische Jeugdkampioenschappen op Lovanium

Belgische Jeugdkampioenschappen op Lovanium

Drie Oost-Vlaamse finalisten
Drie vertegenwoordigers van Oost-Vlaamse clubs hebben het schitterend gedaan op het Belgisch jeugdkampioenschap waar trouwens zeven van de acht titels naar vertegenwoordigers van tennis Vlaanderen gingen.
Bij jongens 14 was Nicholas Remie(C 15/3) de revelatie. Het talent van TC Eeklo klopte met Thibault Aksoyek een B0 in drie sets(6/7,6/2 en 6/2) in kwartfinale. In halve finale ging hij voorbij Frederic Jacobs(B 2/6) na een spannende strijd die in de tie-break van de derde set werd beslecht. In de finale moest hij zich wel beperken tot weerwerk tegen de sterke Maxim Verboven(B-4/6) die het met 6/1 en 6/2 haalde.
Nienke D'Haen van TC 't Broeksken die bij meisjes 12 met Emiline De Witte en Michelle Van Mol de voorbije zomer zware concurrentie had heeft de verwachtingen ingelost en kwam na overwinningen tegen Louise Ratziu en Beau Deleu in finale nog maar eens tegenover Emiline De Witte van TC Olympos te staan. Het werd 6/4 en 6/1 voor de West-Vlaamse maar Nienke die ook internationaal werd uitgezonden kan terugblikken op een geslaagd seizoen.
Ook Amelie Van Impe(TK Players Okegem/Ninove) zorgde voor een aangename verrassing bij meisjes 10. Ze versloeg de Waalse Juliette Bovy met 4/2 en 4/0 in kwart en stuntte in halve finale tegen Amelia Waligora. Het werden twee duurbevochten sets die telkens na tie-break in het voordeel van het meisje uit Wichelen eindigden. In finale tegen Sofia Costoulas die ze al eens kon kloppen op de memorial Vandewiele was de veer echter al snel gebroken, maar de vice-kampioene mocht best terugblikken op een mooi Vlaams en Belgisch kampioenschap. 


Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be