Belgian Junior Circuit: twee keer Margot Van Dyck

Belgian Junior Circuit: twee keer Margot Van Dyck

Tijdens de kerstvakantie werden, in de leeftijdsreeksen tot en met dertien jaar, de eerste tornooien om het Belgian Junior Circuit afgewerkt. Tijdens de eerste week vielen er punten te sprokkelen op TC Argayon, een week later was Tennisdel Genk aan de beurt. Drie keer ging de hoofdprijs naar een Antwerpse belofte. Margot Van Dyck zorgde voor de uitschieter door beide tornooien in de reeks tot 10 jaar op haar naam te schrijven.

Meisjes 13: Het was Anastasia Huysegoms (TC Hove) die met groot overwicht het tornooi van Argayon op haar naam schreef. In totaal verloor Huysegoms slechts zes games. In finale haalde ze het met 6-2, 6-1 van Romy Fohnen. Op Tennisdel Genk bereikte Marilyn Van Brempt (TC Gym) knap de finale. Van Brempt werd in september nog nationaal kampioene bij de meisjes 11. In finale in Limburg moest ze nipt met 6-4, 4-6, 6-4 de zege laten aan de Oost-Vlaamse Valentine Coussens.

Meisjes 10: Margot Van Dyck (TC Gym), die vorig jaar de nationale eindronde bij de 9-jarigen won, begon op de best mogelijke manier aan het seizoen bij de meisjes 10. Zowel op Argayon als op Tennisdel Genk mocht Van Dyck juichen. Telkens was Diest-speelster Ella Van Gestel de opponente in finale. Op Argayon had Van Dyck nog een driesetter nodig (4-3, 2-4, 4-0), op Tennisdel ging het een stuk vlotter: 4-1, 4-0.

Jongens 13: Net als Marilyn Van Brempt verteerde ook Xavier De Marteau (TC Bornem) de overstap van de 11- naar de 13-jarigen perfect. De Marteau stootte op Argayon door tot de finale, waar hij met 6-1, 7-5 werd afgestopt door West-Vlaming Nand Vandepoele.

Jongens 9: Rowen Moreau (TC Forest Hills) geraakte op beide tornooien in finale, maar tot een tornooizege kwam het niet. Op Argayon moest hij de titel met 4-2, 4-0 aan Loan Labalue (AFT) laten en op Tennisdel Genk staakte hij tegen Limburger Mats Peeters bij 4-2, 2-0 de strijd.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net