Belgian Circuit voor Boeykens, criterium voor Antwerpen

Belgian Circuit voor Boeykens, criterium voor Antwerpen

Sterk werk van de Antwerpse tennissers het voorbije weekend op de banen van TC Beckhand in Beveren. Voor het eerst sedert 2013 won Antwerpen het criterium én er was de Belgian Circuit-kroon voor Elyne Boeykens.
Boeykens stopte net een jaar geleden met internationaal tennis en genoot van een zomerseizoen in eigen land. "Het grote verschil met de voorbije jaren ? Ongetwijfeld de gezelligheid en het kunnen tennissen voor familie en vrienden", aldus Boeykens. Als haar programma het toelaat staat Boeykens er volgend seizoen opnieuw en wie haar van de Belgian Circuit-kroon wil stuiten zal goede papieren moeten voorleggen. Deze keer rekende ze tijdens de Masters van het Belgian Circuit achtereenvolgens af met Charlotte Swaans, Sofie Oyen en Klaartje Liebens.
Met Bert Labeau (mannen 5), Wim Anrijs (mannen 6) en Joris Onghena (+45/2) veroverde Antwerpen op de eindronde van het nationaal criterium drie individuele titels. Labeau (20 jaar, TC Antwerp) toonde zich zondag in Beveren een stevig knokkertje. Eerst maakte hij in halve finale tegen Steven Vandenoortgaete (4-6, 6-3, 6-3) een set achterstand goed en even later wiste hij in finale tegen Jean-Louis Vandewalle een 2-5 achterstand in derde set uit (6-4, 5-7, 7-5).
Zeer knap is de criteriumkroon van Anrijs (31 jaar, TC Herakles). Anrijs nam zijn ervaring uit het tafeltennis mee om in zijn tweede competitief tennisjaar meteen te scoren bij de mannen 6. "Ik begon pas einde juli aan mijn seizoen en speelde sindsdien elke week", aldus Anrijs. Die zeer stevige eindspurt leverde hem vijf toernooioverwinningen op, om er vervolgens ook nog de gewestelijke en nationale kroon aan toe te voegen.
Joris Onghena (49 jaar, Ter Linden) ontpopte zich dan weer tot de criteriumspeler bij uitstek. Hij eindigde zowel bij de mannen 35/2 als de mannen 45/2 op de eerste plaats en zette in Beveren bij de 45-plussers de kroon op het werk. "Ook vorig jaar won ik het criterium bij de mannen 35/2 én 45/2", aldus Onghena. "Toen speelde ik 24 finales en won negentien toernooien." Het feit dat Onghena vorig jaar in een reeks tot C+30 en nu tot C+15 speelde, maakt zijn prestatie nog opmerkelijker.
Ook de tweelingzusjes Alexandra en Grace Biot, die volgende week dertien jaar worden, kleurden het Antwerpse tennisseizoen. De hoofdprijs grijpen in Beveren deden ze niet, uitpakken met zeer degelijk tennis wel. Na drie overwinningen verloor Grace Biot in de finale bij de vrouwen 4 met 6-3, 6-1 van Helena Herremans, Alexandra Biot stootte bij de vrouwen 3 door tot de halve finale en stuitte daarin op Morgane Knapen (6-4, 6-0). Bij de mannen 3 geraakte ook Jonathan Mertens bij de laatste vier. Daarin bleek Maxim Louagie met 6-3, 6-3 sterker. Annelies Van Loey (vrouwen 5) en Roel De Beckker (+35/1) werden in kwartfinale uitgeschakeld.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net