Belgian Circuit in West-Vlaanderen: dubbelslag voor Niels Desein

Belgian Circuit in West-Vlaanderen: dubbelslag voor Niels Desein

De eerste West-Vlaamse tornooien om het Belgian Circuit werden de voorbije week afgewerkt op TC Duinbergen en l'Armorial De Panne. Voor ex-ATP speler Niels Desein werd het meteen een dubbelslag.

Niels Desein (TC De Koddaert) begon op beide tornooien als eerste reekshoofd en maakte zijn favorietenrol helemaal waar. De zwaarste opdracht kreeg hij in de finale in Duinbergen voorgeschoteld. De 18-jarige Oost-Vlaming Maikel De Boes hield lang gelijke tred, maar aan het einde van iedere set gaf de ervaring van Desein de doorslag: 7-5, 7-5. Een dag eerder veroverde Desein ook de hoofdprijs in De Panne. Veel moeite moest hij daar niet voor doen: bij 3-0 staakte Ismar Tahirovic (TC Duinbergen) de strijd.
Bij de dames is de Antwerpse Elyne Boeykens een vaste klant op het tornooi van l'Armorial. Ook nu greep ze de toernooizege: 6-1, 6-4 tegen Emeline De Witte, die in halve finale Beau Deleu met 6-3, 6-1 vloerde.
Het startschot van de Belgian Circuit-tornooien in West-Vlaanderen werd dus gegeven, volgende afspraak is het tornooi van Witte Beer dat op 18 juli begint. Daarna volgen nog de tornooien van Kortemark, Isis, In't Vrije, De Blauwe Reiger, De Koddaert, Roeselare en Yper.