Belgian Circuit: Bram Coene stopt clubgenoot Joris De Weerdt af in Lier

Belgian Circuit: Bram Coene stopt clubgenoot Joris De Weerdt af in Lier

Het werd in Antwerpen een drukke week om het Belgian Circuit. Op eigen club Zevenbergen vochten Bram Coene en Joris De Weerdt een robbertje uit, de toernooien van De Rakket en Olen werden in de halve finale geplaagd door opgaves, maar presenteerden wel sterke finales en op Kromveld mocht Jana Otzipka de toernooizege vieren.

Bram Coene en Joris De Weerdt speelden op de eigen club Zevenbergen pas hun eerste toernooi van het seizoen, maar geraakten wel knap tot in de finale. Vooral de prestatie van de net 34-jarige De Weerdt, nummer 106 op de Belgische ranglijst, was in de halve finale opvallend met 3-6, 6-3, 6-2-winst tegen eerste reekshoofd Tuur Heuvinck, nummer 34 van België. De voorbije twee seizoenen sneuvelde De Weerdt op Zevenbergen in de halve- en kwartfinale telkens tegen Bram Coene en nu mocht hij dus proberen om in de finale dat tij te keren tegen zijn clubmakker. "Die kwartfinale in februari 2020 tegen Bram was de laatste wedstrijd die ik speelde, want ik nam een sabbatperiode", aldus De Weerdt. "Ik was het laatste jaar vooral op de padelcourts terug te vinden, maar besloot om op de eigen club toch nog eens deel te nemen. De overwinning tegen Heuvinck was voor mij dus ook zeer verrassend. Het feit dat de wedstrijd door het slechte weer indoor werd gespeeld en Tuur vooral een gravelspeler is, speelde wel in mijn voordeel. Tegen Bram een finale op de eigen club spelen, is vanzelfsprekend speciaal. Veel fouten kan je je tegen hem niet permitteren." Dat ondervond De Weerdt ook nu in de eindstrijd. Coene kende geen genade en haalde het met 6-2, 6-3.

Opgaves in halve finale
Mannentennis van de bovenste plank viel er deze week ook te beleven op TC De Rakket in Hulshout en TC Olen. Jammer genoeg vielen zaterdag de halve finales voor een groot deel in het water. Vooral Olen was daar het slachtoffer van: Olaf De Weerdt gaf na één set op tegen Maxime Pauwels en Gregory Vandewouwer deed hetzelfde tegen Stijn Meulemans. In Hulshout was het dan weer Yannick Vandenbulcke die na vijf games opgaf tegen Vandewouwer. De spelers op het Belgian Circuit staan tijdens het weekend dikwijls voor een overvol schema, maar uiteraard hebben de organisatoren daar geen boodschap aan en blijven die opgaves voor hen een bittere pil om te slikken. Maxime Pauwels en Alexander Hoogmartens deden op De Rakket in de halve finale wél hun werk en na een puike match ging Hoogmartens met de zege aan de haal: 3-6, 6-3, 6-2. De 19-jarige Brabander zette zondag in de finale de kroon op het werk: 6-2, 6-2 tegen Vandewouwer. De sterke affiche Pauwels-Meulemans begon in Olen pas laat op de avond.

Otzipka op Kromveld
Bij de vrouwen was Klaartje Liebens op De Rakket aan het feest: 6-1, 4-6, 6-3 tegen Antje Rubbrecht. Diezelfde Rubbrecht verloor eerder op de dag ook de finale op TC Field in Mol van Jill Lambrechts (5-7, 6-4, 6-4). Jana Otzipka van TC stepp veroverde de toernooizege op TC Kromveld in Bonheiden: 6-4, 6-4 tegen Helena Verbeeck.

Bron HLN - 11/07/2021