Bart Wuyts trekpleister op dubbeltornooi TC De Vloer

Bart Wuyts trekpleister op dubbeltornooi TC De Vloer

Winnen zal er niet meer inzitten, maar op het dubbeltornooi van TC De Vloer dat deze week doorgaat konden ze rekenen op de deelname van ex-prof Bart Wuyts. Het moet al een eeuwigheid geleden zijn dat hij nog eens in competitie aantrad, maar de Leuvenaar is dan ook één van de lesgevers van dienst.

"Omdat er zoveel tijd in kruipt, heb ik na al die jaren op het internationale circuit eerlijk gezegd een beetje mijn buik vol van die wedstrijden", laat hij weten. "Maar goed, ik wilde mijn vroegere conditietrainer Bart Van Roey ook niet teleurstellen (lachje). Bovendien maak ik voor dit tornooi graag een uitzondering, aangezien ik hier ook enkele uurtjes lesgeef."
Hij mag dan uit de spotlights verdwenen zijn, dat wil niet zeggen dat hij de sport die hem zoveel gegeven heeft de rug heeft toegekeerd.
"Ik ben inderdaad altijd blijven lesgeven", pikt Bart Wuyts in. "Op Lovanium onder meer, op Rodenberg waar ik Yannick Mertens trainde en nu enkele uurtjes op TC De Vloer. Het is dus niet zo dat ik genoeg had van het tenniswereldje, want ik geef best graag mijn kennis door aan jonge talentjes. Soms speel ik weleens een tiebreak mee, maar daar stopt het dan ook. Of ik niet graag een echte topper persoonlijk zou begeleiden? Ach, ik heb het gevoel je niet zoveel kansen krijgt op het hoogste niveau. Even was er sprake dat ik bij de federatie aan de slag zou gaan ten tijde van Ivo Van Aken, maar dat is door omstandigheden niet doorgegaan. Jammer, want met ruim tien jaar op het internationale circuit had ik toch heel wat ervaring. De spelers zelf kiezen soms misschien ook iets te veel voor de makkelijkste oplossing, al snap ik wel dat het niet evident is om in een eigen entourage te investeren."
Dat belet hem evenwel niet om een uitgesproken mening te hebben over het huidige tennis.
"Ik hoor vaak dat het nu zoveel moeilijk is geworden om de top 100 te bereiken, maar dat betwijfel ik eerlijk gezegd", meent hij. "Vroeger namen tornooien verschillende weken in beslag, terwijl ze nu op een weekje afgerond zijn en je keuze zat hebt. Misschien is de motivatie om het te maken daardoor net minder groot, want het prijzengeld ligt nu ook veel hoger en je kan als topspeler bij wijze van spreken in vijf landen tegelijk interclub spelen. Dat scheelt denk ik toch qua motivatie, want ook net onder die top kan je goed je boterham verdienen. Diegenen die de juiste mentaliteit aan de dag leggen, komen uiteindelijk het verst, want in het tennis is het lang niet evident om week in week uit een constant hoog niveau te halen."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com