Axana Mareen: "Ben vaster geworden"

Axana Mareen: "Ben vaster geworden"

Het voorbije weekend schreef de 15-jarige Axana Mareen (B-15/2, TC Gym) overtuigend de topreeks op het criteriumtornooi van Brandt op haar naam. Maar het is vooral op de internationale junioreslijst dat de Tennis Vlaanderen-belofte de komende maanden wil opschuiven.
Nadat ze begin mei op Molenbos reeds A-speelster Nicky Van Dyck versloeg, bevestigde Mareen op Brandt. In finale tegen Linsey Verstrepen werd het 6-2, 6-2.
"De laatste maanden ben ik regelmatiger geworden, mijn slagen zitten vaster", zegt Mareen. "Ook op mentaal vlak maakte ik vooruitgang. Niet dat ik vroeger snel het kopje liet hangen, maar ik maakte me soms iets te snel te druk."
Deze week mocht Mareen als wildcard proeven van de Astrid Bowl, een toptornooi voor juniores in Charleroi. Het is op de ITF-junioreslijst dat Mareen verder wil opschuiven. Na enkele goede prestaties in Malta en Kenia staat ze nu in de top 670.
"Als ik aan het einde van het seizoen rond de 400ste plek sta, ben ik tevreden", zegt Mareen. "Op die juniorestoernooien deed ik begin dit jaar al heel wat ervaring op. In Malta speelde ik misschien wel mijn sterkste tennis en verloor ik in kwartfinale van de latere winnares. En die drie weken in Kenia waren een avontuur op zich. Voor je vertrek probeer je je voor te bereiden op mindere omstandigheden, maar eens ter plekke is het toch nog altijd schrikken. Wegens te gevaarlijk mag je 's avonds niet buiten. Daarbovenop werd ik ook nog ziek. Er werd zelfs overwogen om me terug naar huis te sturen. Gelukkig gebeurde dat niet, want ik bereikte in Kenia nog een kwart- en halve finale."
Het zijn ervaringen die Mareen kan meepikken naar de volgende belangrijke afspraken. Die komen er trouwens als snel aan.
"Onlangs werden er door Tennis Vlaanderen en AFT selectiewedstrijden georganiseerd en samen met Louise Wittouck mag ik van 20 tot 26 juli naar het EK tot 16 jaar in Moskou", lacht Mareen. "En een week later staat in het Georgische Tbilisi ook nog het 'European Youth Olympic Festival' op de affiche. Het wordt leuk om dan met andere sporters samen te zijn."

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net