Antwerpse teams doen het goed in topafdeling Ethias-interclubcompetitie

Antwerpse teams doen het goed in topafdeling Ethias-interclubcompetitie

Met Forest Hills bij de dames en Zevenbergen bij de mannen heeft het Antwerpse gewest dit seizoen twee teams in de eerste nationale interclubafdeling.
Met nog één speeldag op de kalender staan beide teams er goed voor: Forest Hills is al zeker van de eindronde, terwijl Zevenbergen na een straffe zege bij Luik zondag voor een beslissende ontmoeting staat.
Uitgesproken topspelers heeft Zevenbergen niet, maar de club uit Lier beschikt wel over een zeer homogene spelerslijst. Ondanks het feit dat Zevenbergen het dit seizoen moet stellen zonder kopman Bart Govaerts, ontgoochelt het team niet in de topafdeling. Afgelopen weekend trok Zevenbergen naar RTC Luik waar Steve Darcis na een lange blessurestop zijn heroptreden maakte. Joris De Weerdt kon Darcis niet afstoppen, maar Bram Coene zorgde wel voor een sterk staaltje door Olivier Willems met 6-4, 6-4 te kloppen. Zevenbergen haalde het uiteindelijk met 4-5 en speelt zondag een beslissend duel tegen Diest met als inzet een plek in de eindronde. Voor Zevenbergen een zeer straffe prestatie.
Bij de dames haalde Forest Hills het met 4-2 van Maaseik en is het eindrondeticket binnen. De club uit Wommelgem werd wel gediend door de afwezigheid van Demi Schuurs in het dubbelspel. Als Forest Hills volgende week de verplaatsing op Club Justine winnend afsluit eindigt het eerste in de poule en wacht einde augustus een thuisduel in halve finale. Nochtans is het voor Forest Hills behelpen: kopvrouwen Elyne Boeykens en Greet Minnen waren de voorbije speeldagen gekwetst en Leslie Butkiewicz liep tegen Tessenderlo een blessure op. Toch klaarden Morgane Michiels, Eliessa Vanlangendonck, Tiffany Hoberth en Evelyne Dom tegen Maaseik de klus.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net