Antwerpen wint nationaal dubbelcriterium

Antwerpen wint nationaal dubbelcriterium

Voor de derde keer in de laatste vier jaar heeft Antwerpen de eindronde van het dubbelcriterium gewonnen. Deze keer mocht Antwerpen in eigen huis vieren want het Hulshoutse TC Sportiva vormde het decor voor deze eindronde.
Voor de eindoverwinning was het een nek-aan-nekrace tussen Antwerpen en West-Vlaanderen. Winst bij de dubbel heren tot 60 punten voor Gert Van den Putte en Sander Verkerk (Witte Duivels) gaf uiteindelijk de doorslag. Verkerk sluit op deze manier trouwens een topjaar af, want in Rebecq veroverde hij twee weken geleden ook al de nationale criteriumtitel bij de heren 5.
Naast Van den Putte en Verkerk waren er ook Antwerpse overwinningen voor Yannick De Groot (De Merel) en Michael Van den Zegel (SOC) bij de dubbel heren 90 punten en voor Laura Truyens (GPH) en Jari Staes (7de Olympiade) in het dubbel gemengd tot 90 punten. De Groot en Van den Zegel overtuigden in finale met 6-3, 6-4 winst tegen het duo Smets/Thys en ook Truyens en Staes verloren geen set: 6-3, 6-3 tegen Verbeeck en L'Eglise.
Twee Antwerpse duo's sneuvelden pas in finale. Het De Dageraad-koppel Lissa Dielis en Robyn Matthys verloor bij de dubbel dames tot 30 punten een thriller: 6-7, 6-4, 13-11 tegen De Brouwer/Dumarey. Ook Philippe De Clercq (Klinkaert) en Bart Embrechts (Snauwaert) zagen bij de dubbel heren 30 punten de match tiebreak verloren gaan: 3-6, 6-3, 10-7 tegen Appelmans/Ghysens.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net