Annouck Meys en Nathalie Van Den Broeck spelen Belgian Padel Tour: “Er wordt hard gestreden”

Annouck Meys en Nathalie Van Den Broeck spelen Belgian Padel Tour: “Er wordt hard gestreden”

Het eerste toernooi van het seizoen om de Belgian Padel Tour, in het Gentse Padel 4U2, kleurt bij de vrouwen grotendeels Antwerps. Onder meer Annouck Meys en Nathalie Van den Broeck mogen zich opmaken voor de finaledag zondag. Meys en Van Den Broeck spelen voor het eerst samen en overleefden woensdag de poulefase. "We zijn complementair", klinkt het.

Met Dorien Cuypers/Evelyne Dom, Elyne Boeykens/Babette Wyckaert, Astrid Dierckx/An-Sophie Mestach, Annouck Meys/Nathalie Van Den Broeck en Jessie Brouwers/Katrien Hermans zijn het de Antwerpse dames die het toernooi van Padel 4U2 domineren. Ook Charlotte Swaans is nog van de partij. Zij speelt samen met de plaatselijke Jana Bonnarens. Het waren Meys en Van Den Broeck die het hardste moesten werken om de poulefase te overleven. In een poule van vier werkten ze op een goede drie uur tijd, drie matchen af. "Vermoeiend, maar het is ons eerste toernooi samen. Die drie matchen zijn dus ideaal om elkaar beter te leren kennen", aldus Van Den Broeck. "We zijn complementair, dit wordt zo goed als zeker de start van een reeks toernooien", vult Meys aan.

Groeimarge
Op de toernooien van de Belgian Padel Tour kan een plaats op het BK in juni 2022 afgedwongen worden én ook een mogelijke plek in de Belgische kwalificaties van de World Padel Tour Exhibition in Knokke staat op het spel. "Je voelt wel dat iedereen op deze toernooien hard wil strijden", klinkt het. "De concurrentie wordt alsmaar groter. Ook de groeimarge is bij iedereen nog groot, eigenlijk maken we elkaar dankzij deze toernooien beter."

Zowel Meys (30) als Van Den Broeck (37) schopten het in tennis tot B-15/4. Die ervaring komt in padel vanzelfsprekend goed van pas. "Ik heb een gezin en speel al enkele jaren geen tennis meer", aldus Van Den Broeck. "In dames 1 opboksen tegen jongeren van 14 of 15 jaar is trouwens op fysiek vlak geen lachertje. Dit is een zeer mooi alternatief."

Ook Meys ging de laatste twee jaar competitief niet meer aan de slag. Tennisles geeft ze nog wel. "En binnenkort komt daar ook padelles bij", zegt Meys. "Bij Tennis Mechelen zijn er op dat vlak nu mogelijkheden genoeg."

Selecties
Dat de concurrentie groot wordt aan de nationale padeltop bleek recent. Voor het EK in Marbella moest een strenge selectie gemaakt worden van acht mannen en acht vrouwen. Meys haalde Spanje, Van Den Broeck niet. "Padel in België wordt inderdaad een pak serieuzer", zegt Van Den Broeck. "Het was geen heel zware ontgoocheling om er niet bij te zijn. Ik vond het een logische selectie. Natuurlijk geeft dit extra drive om te trainen en er volgende keer – wie weet op het WK in Qatar - bij te zijn. Het WK +35 staat wel al zeker op mijn agenda. Dat wordt in november in Las Vegas gespeeld."

Meys maakte het Marbella-avontuur dus wel mee. "Het is moeilijk selecteren, want het niveau van de speelsters ligt heel dicht bij elkaar", besluit ze. "Het achttal voor Marbella werd gemaakt op basis van de prestaties van één selectiedag. Ik heb me die dag helemaal gesmeten en speelde goed. Elke keer moeten we ons opnieuw bewijzen, de groep zal wellicht nog regelmatig veranderen."

Bron HLN - 22/07/2021