Ann Devries: “Khrebtova heeft hard gewerkt na haar polsblessure”

Ann Devries: “Khrebtova heeft hard gewerkt na haar polsblessure”

Het werd voor het Schotense TC Gym een meer dan geslaagde tennisweek. In de finale van het sterrentoernooi van Tessenderlo vochten Axana Mareen en Valentina Khrebtova immers een clubduel uit. Als mooie surplus begeleidde Mareen de 12-jarige Marilyn Van Brempt naar dubbele toernooiwinst op het Tennis Europe U12-toernooi in het Nederlandse Bergeijk.


Dat eerste reekshoofd Axana Mareen in Tessenderlo naar de finale zou doorstoten, lag helemaal in de lijn van de verwachtingen, maar dat haar net 18-jarige clubgenote Valentina Khrebtova de opponente zou zijn, was toch iets verrassender. Op weg naar de finale ging Khrebtova in een Antwerps duel in kwartfinale voorbij Esther Willems (6-1, 6-1). Het is Ann Devries die Khrebtova op TC Gym reeds enige tijd begeleidt. Omdat Devries al vier weken met Alison Van Uytvanck en Greet Minnen voor grastennis in Engeland vertoeft – samen met Elise Mertens verdedigen Van Uytvanck en Minnen de Belgische kleuren op de hoofdtabel van Wimbledon -, neemt Kevin Soetewey momenteel voor een deel haar taak over.

"Naast Valentina train ik op TC Gym ook Elisabeth Chantraine en Mao Poels", zegt Devries. "Natuurlijk gaat mijn aandacht momenteel naar Alison en Greet, maar de planning voor dat trio werd op voorhand voorbereid en de communicatie met Kevin Soetewey verloopt voortreffelijk."

Polsblessure
Dat Khrebtova bij haar eerste toernooi van het seizoen meteen in finale staat, vindt Devries geen zeer grote verrassing. "In de jeugdreeksen was Valentina steeds bij de nationale top in haar leeftijdscategorie. Jammer genoeg werd ze drie jaar geleden afgeremd door een zware polsblessure. Dat heeft haar toch meer dan een jaar gekost. Daarna kwamen er ook nog eens de moeilijkheden rond corona bij. Ze heeft die periode heel hard gewerkt en ik ben zeer blij voor haar dat ze nu knappe resultaten behaalt. In ieder geval speelt Valentina mooi aanvallend tennis.'

"Of Khrebtova nog internationale ambities mag koesteren ? Zij is zeker nog ambitieus. Dit seizoen was het afwachten naar die eerste toernooien. De start was dus goed. We werken nu aan een programma richting toekomst."

In finale in Tessenderlo bood Khrebtova mooi weerstand tegen haar clubgenote, maar het was Mareen die met 6-4, 6-3 haar eerste Belgian Circuit-titel van het seizoen mocht vieren.

Tennis Europe U12
Als coach zorgde Mareen dit weekend trouwens nog voor een Gym-succes. Ze loodste de 12-jarige Marilyn Van Brempt naar de enkel- én dubbeloverwinning op het Tennis Europe U12-toernooi in het Nederlandse Bergeijk. In het dubbelspel triomfeerde Van Brempt aan de zijde van Celine Weynen, die aangesloten is bij TC Tessenderlo.

Bron HLN - 27/06/2021