Amerikaans avontuur bijna afgelopen voor Liesl Pieters: “Het doet deugd om veel matchen te spelen”

Amerikaans avontuur bijna afgelopen voor Liesl Pieters: “Het doet deugd om veel matchen te spelen”

Het sterrencircuit in Limburg draait op volle toeren. Na Tenkie Hasselt en Tessenderlo – met finales Stijn Meulemans-Alexander Gilisen en Axana Mareen-Valentina Khrebtova – zijn nu de toernooien van Excelsior Hasselt en Meulenberg van start gegaan. De 20-jarige Liesl Pieters profiteert van deze toernooien om weer matchritme op te doen. Einde augustus vertrekt ze voor haar laatste vier maanden naar San Francisco.

In september 2018 begon voor Liesl Pieters het tennis en studie-avontuur in de Verenigde Staten. Ze studeert in San Francisco Psychologie en rondt tussen september en december haar periode in Amerika af. Daarna begint ze in Leuven aan een Master-opleiding. Corona zorgde er dit jaar voor dat de speelster van Tennisdel Genk in de States niet veel aan competitief tennis toekwam. "Op sportief gebied heb ik inderdaad een lastig jaar achter de rug", zegt Pieters. "Er stonden in Amerika bitter weinig toernooien op de kalender en ik kon dus amper matchritme opdoen. Als ik het over de volledige periode bekijk, kan ik wel stellen dat mijn tennis geëvolueerd is. Niet op technisch gebied, wél door de ervaringen die je meemaakt in de confrontaties met andere universiteiten. Vroeger vond ik mijn tennis eerder oppervlakkig, nu heb ik altijd nog een plan B achter de hand."

Nipt tegen Casteleyn
Terug in eigen land profiteerde Pieters ervan om de Limburgse Belgian Circuit-toernooien mee te pikken. "Het doet deugd om weer matchen te spelen", zegt ze. "Omdat ik de voorbije seizoenen amper in België speelde heb ik een vrij laag klassement (95 punten) en moet ik telkens in de prekwalificaties of kwalificaties starten. Ik zie dat eerder als een voordeel. Hoe meer ik kan spelen, hoe beter."

Pieters plaatste zich vorige week op Tenkie Hasselt meteen voor de hoofdtabel, waarin ze nipt met 3-6, 7-5, 6-1 verloor van vijfde reekshoofd Emily Casteleyn (110 punten). "Dat was een domper omdat ik een 6-3, 4-2 en 40-15-voorsprong liet schieten", zegt Pieters. "Ik tennis puur voor het plezier, maar een nederlaag blijft toch altijd even op de maag liggen. Eigenlijk is dat een goed teken." (lacht)

Zware omstandigheden
Deze week in Tessenderlo bleek de 15-jarige belofte Mette Steegmans (100 punten), clubgenote van Pieters op Tennisdel, op de hoofdtabel met 6-4, 6-3 te sterk. "Toevallig trainde ik onlangs nog met Mette in Genk", aldus Pieters. "Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn, maar dat Mette zich in Tessenderlo beter aanpaste aan de omstandigheden. Door de regen lagen de banen zwaar en dat is niet meteen mijn sterkste punt."

Intussen is Pieters alweer begonnen aan twee nieuwe Limburgse sterrentoernooien. Zowel op Excelsior Hasselt als op Meulenberg in Houthalen-Helchteren won ze haar eerste match in de kwalificaties. "Voor mijn afreis naar de States nog een sterrentoernooi op mijn naam schrijven zou fijn zijn", besluit Pieters. "Ik heb er alleszins nog veel zin in."

Bron HLN - 27/06/2021