Amelie Van Impe en Lauren Seye winnen bij de meisjes op Feest van de Jeugd

Amelie Van Impe en Lauren Seye winnen bij de meisjes op Feest van de Jeugd

De Oost-Vlaamse meisjes lieten zich ook niet onbetuigd op het Feest van de Jeugd en konden ook twee titels  inpalmen.
Amelie Van Impe (TC Players) die op de Topsportschool in Wilrijk zit haalde het in de hoogste reeks bij de meisjes. In halve finale versloeg ze Louise Lefevre (TC Tobias) met 6-2 en 6-2 en in finale was ze ook de betere van Sara Pantelic die er Amelies  topschoolcollega Amelia Waligora overtiuigend  had uitgespeeld. De finale werd met 6-3 en 7-5 gewonnen.
Ook Lauren Seye (TC Nobel)  mocht juichen al was dat niet zo evident tegen de Diestse Zita Berckmans. Lauren zette zich door met 4-2 en 4-3 nadat ze eerder Axelle Van Beurden en Anastasia Huysegoms  had uitgeschakeld.
In de hoogste reeksen waren er nog mooie prestaties van Leontien Lanckman ( halve finale 9),Kaat Coppez die Morane Meyers versloeg in kwart bij meisjes 13 maar in halve op revelatie Mette Steegmans botste, Jana Otzipka ('t Broeksken) die finale haalde bij de 13-jarigen maar ook kennis maakte met Steegmans die haar versloeg met 0-6, 6-2 en 7-5.
In reeks 2 deed Laura Coppens ( TC Players) het goed met een finaleplaats tegen Stefanie Meersman. Ze speelde een uitstekende eerste set die ze nipt 3-4 (7) verloor maar ging dan onderuit in set 2 (0-4).
Amelie Verloo ( TC Eeklo) haalde halve finale bij 11/2 en dat deed ook Elise Vermeeren (Park Ronse) bij de 13-jarigen.
Lana Walraeve ( Beukenhof Aalst) legde een mooi parkoers af bij de 15-jarigen in reeks 3. Zij won van Emma Ward en Caro Mondelaers die Sandrine Torcq (TC Racso) had uitgeschakeld maar in finale was Leonie Vuylsteke met 7-6 en 6-1 de betere.


Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be