Amber Langendries rijgt overwinningen aan elkaar

Amber Langendries rijgt overwinningen aan elkaar

Als er iemand aan een bijzonder sterke reeks bezig is deze zomer, dan wel Amber Langendries (25 punten). De nog altijd maar 13-jarige speelster van TC Stade Leuven liet de voorbije maand amper twee verliesmatchen optekenen en schreef onderweg liefst vier tornooien op haar naam. Drie in de Ethias Tour bij de meisjes 15/2 en afgelopen zondag nog zegevierde ze in de dames 4-reeks op KTC Diest.

Het legde haar geen windeieren, want in de algemene rankings van de Ethias Tour prijkt ze momenteel op een knappe 8ste plaats bij de 15-jarigen.
"In totaal zit ik dit seizoen eigenlijk al aan vijf zeges, want begin maart trok ik ook aan het langste eind bij de meisjes 15/2 op Lovanium", vertelt ze. "Of ik mezelf verbaasd heb de afgelopen weken? Eigenlijk wel ja. Ik won vorig jaar wel twee keer bij de meisjes 13, maar echt uitblinken deed ik toen niet. En daarbij komt dat het dus nog maar mijn eerste seizoen is bij de 15-jarigen. Nu goed, in de winterperiode heb ik wel serieus progressie gemaakt als het op mijn basisslagen aankomt. Ik heb onder leiding van mijn coach Alex Horobeanu vooral geleerd om meer door te slaan, een kwestie van te durven ook en vertrouwen te hebben in mezelf. Vroeger overkwam het me wel vaker dat ik in het begin van een tornooi lange matchen speelde omdat ik zomaar de eerste set prijsgaf. Maar veel wedstrijden betwisten, helpt uiteraard. En al die overwinningen zorgen voor een enorme vertrouwensboost. En dus sloeg ik niet in paniek toen ik zondag in de finale op Diest nipt de eerste set verloor (lachje)."
"Wat de komende weken nog brengen? Ik hoop vooral dat ik nu mijn kans mag gaan in de 15/1-reeks en/of bij de dames 3. Voorlopig is dat een beetje onduidelijk, omdat er ook geen herberekening van de klassementen is geweest door corona. Maar goed, het is me niet alleen om die punten te doen. Ik wil mijn slagen nog verder verbeteren op training en die lijn doortrekken in competitieverband. Dat ik door al die zeges ook meer zelfvertrouwen gekregen heb buiten het tennis, is alleen maar heel mooi meegenomen."