Alison Van Uytvanck & coach David Basile tegenover elkaar op PTKV

Alison Van Uytvanck & coach David Basile tegenover elkaar op PTKV

Hoog bezoek op Park Tennis Klub Vilvoorde afgelopen weekend. Niemand minder dan nummer vijftig van de wereld Alison Van Uytvanck maakte haar opwachting op het dubbeltornooi van de club waar het voor haar allemaal begon, om er te dubbelen aan de zijde van haar broer Sean.

"Ik deed het toch even wat rustiger aan in mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen, dus ik vond het wel een leuk idee toen Sean me vroeg om voor de allereerste keer samen te dubbelen", liet de Grimbergse optekenen. "Voor mij is het ook eens een welgekomen afwisseling met het leven op de tour, waar het er best serieus aan toegaat. Hier staat het amusement uiteraard voorop, al probeer je sowieso elk punt te winnen."
Zegevieren in de reeks dubbel gemengd tot 180 punten was broer en zus echter niet gegund, al was het erg nipt. Uitgerekend haar huidige coach David Basile wist haar aan de zijde van vrouwlief en voorzitter Daphne Vande Zande te kloppen in de supertiebreak van de derde set.
"Er stond veel op het spel, want als ik niet had gewonnen, had ik helemaal niets meer te zeggen", lacht Basile. "Nee, we hebben er een goede trainingsmatch van gemaakt, maar het was in de eerste plaats super plezant. Daphne kent Alison natuurlijk door en door, want onder haar vleugels is ze destijds beginnen tennissen toen ze zeven à acht jaar jong was. Ik ken ze zelf uiteraard ook al redelijk lang, wat het alleen maar makkelijker maakt om dag in, dag uit samen te werken. Wat 2019 brengt? Alison heeft er sowieso een heel goed jaar opzitten met verschillende uitschieters, maar het kan nog beter. Ik ben er immers van overtuigd dat ze het potentieel heeft voor de top twintig. Als de loting een beetje meer had meegezeten dit najaar, was ze ook zeker hoger geëindigd dan de 50ste plaats die ze nu bekleedt. Binnen enkele weken beginnen we eraan in Auckland en dan volgen Hobart en de Australian Open. Maar het heeft geen nut om haar nu concrete doelen op te leggen. We gaan gewoon hard blijven verder werken en dan volgt die beloning vroeg of laat wel."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com