Algemene Vergadering Oost-Vlaanderen. Voorzitter Walter Pauwels: "Blij met lichte groei".

Algemene Vergadering Oost-Vlaanderen. Voorzitter Walter Pauwels: "Blij met lichte groei".

Voorzitter Walter Pauwels toonde zich op de algemene vergadering tevreden met de lichte ledenstijging vorig jaar. Oost-Vlaanderen was het enige gewest waar er een aangroei was. Er kwamen 155 leden bij de 25.404 die er in 2013 waren. In totaal is er voor Vlaanderen een neerwaartse trend van 2 %.

"Hopelijk zet de groei in ons gewest zich door en kunnen de andere gewesten de neerwaartse trend ombuigen. Belangrijk is dat de clubs al hun leden doorgeven. Anders dreigen die ook niet verzekerd te zijn".

De voorzitter dankte ook de sponsors en vooral Ethias, voor de eerste keer corporate sponsor. Zij namen de plaats in van Volvo in het jeugdcircuit. Dat Volvo Cars afhaakte lag niet bij Volvo Cars Belgium maar de beslissing kwam vanuit de hoofdzetel in Zweden.

De meeste andere sponsors zoals BNP Paribas Fortis, de Nationale Loterij, Dunlop, Het Nieuwsblad, tennis direct en Excentri-shop blijven trouw en dat is een stimulans voor de organisatoren van tornooien en voor de werking van tennis Vlaanderen dat verder diverse tools voor de clubs wil blijven ontwikkelen. Elit, het reservatiesysteem, Kids Tennis, Start2tennis, de digitale lidkaart, de coach associatie coach + en binnenkort ook de tennisschoolsoftware Tennis Vlaanderen zijn daar voorbeelden van.

De voorzitter feliciteerde ook de 43 clubs die het label jeugdvriendelijke tennisclub hebben behaald. Acht daarvan behaalden ook het label van erkende kidstennisschool en dat zijn TC Eeklo, Park Ronse, TC Merelbeke, Standaard Wetteren, 't Broeksken, TK Players, TC Beckhand en TC Zomergem. Beckhand en Zomergem kregen er nog het label erkende toptennisschool bovenop. "Een gezonde en intensieve jeugdwerking blijft heel belangrijk met het oog op de toekomst", is het parool van de voorzitter.

Beckhand werd winnaar van de megacheque voor de jeugdwerking, en was ook winnaar in afdeling 2. TC Nobel was dat voor afdeling 3 en Hof ter Burst voor afdeling 4.

Nog ter vermelden ook : de tweede plaats van Oost-Vlaanderen in de nationale eindronde van het criterium Het Nieuwsblad met uitschieters als Wibo Van Poeck(H3), Maxine Vangampelaere(D1) en Zara De Schutter(D2) die als winnaars mochten juichen.

Tijdens de vergadering werd Jeroen Van Lierde(Tennisclub Resschebeke) nog verkozen tot nieuw lid van het gewestelijk comité.

 

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be