Alexander Hoogmartens schittert op Belgian Circuit

Alexander Hoogmartens schittert op Belgian Circuit

Als iemand het tennisjaar goed gestart is, dan wel youngster Alexander Hoogmartens. De Brabander uit Beersel kaapte eerder deze maand de titel weg op het sterrentoernooi van Thermae Sports Merchtem en legde ook nationale topper Dennis Bogaert (A29) het vuur aan de schenen op TC Kromveld.

Afgaande op die eerste afspraken van het nieuwe jaar lijkt het erop dat de pas 16-jarige Hoogmartens dit seizoen dat kloofje richting nationale top kan overbruggen.
"Net daarom speel ik ook die Belgische sterrentornooien, om zo een goede nationale ranking te versieren en nog hoger te klimmen dan de 61ste plaats die ik nu bekleed", reageert hij. "Wedstrijden zoals die tegen Dennis Bogaert zijn in dat opzicht een enorme opsteker. Vooral de blijdschap aan de overkant van het net na het laatste punt sprak boekdelen. Als de toppers je beginnen te kennen en opgelucht zijn als ze het gehaald hebben, dan ben je denk ik wel op de goede weg (lacht). Het was ook redelijk close, zeker in de eerste set die op een tiebreak eindigde. Spijtig van die paar ballen die ik toen in het net sloeg, want normaal overkomt me zoiets niet snel in een slagenwisseling. Mijn belangrijkste werkpunt is eerder de opslag."
Die werkpunten aanpakken, doet de jongeman onder supervisie van de ervaren coach Maxime Braeckman op de tennisacademie van Tennisdel Genk.
"Het is mijn tweede jaar in Genk en ik combineer er de trainingen met een gewone richting wiskunde-wetenschappen op het Sint-Jan Berchmanscollege", zegt Hoogmartens daarover. "Tja, ik probeer er allemaal nuchter onder te blijven en het tennis eerder van jaar tot jaar te bekijken. Van mijn ouders heb ik altijd de raad meegekregen dat studies ook belangrijk zijn en ze hebben gelijk natuurlijk. Maar goed, dat neemt niet weg dat ik mezelf concrete doelen probeer op te leggen om ook qua ranking de nodige stappen te zetten. Op nationaal vlak hoop ik tegen eind dit seizoen toch door te kunnen stoten richting top 25. En op de wereldranglijst bij de junioren tot 18 jaar zou ik graag een sprong maken van 828 naar de top 500. Mijn start heb ik alleszins niet gemist, dus het komt eraan om deze lijn door te trekken en geleidelijk aan nog sterker te worden."