Alexander Hoogmartens blinkt uit in eerste Grand Slam

Alexander Hoogmartens blinkt uit in eerste Grand Slam

Na zijn gigantische stap voorwaarts op de wereldranglijst bij de junioren is het dit jaar tijd om te oogsten voor laatstejaars Alexander Hoogmartens uit Beersel. Hij mikt daarbij vooral op de Grand Slams en met een tweede ronde op de Australian Open is de start alvast veelbelovend.

En dan te denken dat het huidige nummer 38 vorig jaar rond deze tijd nog ver buiten de top 500 stond.

"Ik ben dan ook heel tevreden met waar ik op dit moment sta na een jaar met mooie prestaties in de tornooien van Grade 4 tot en met 2", reageert hij. "Daarom probeer ik ook niet te ontgoocheld te zijn dat de tweede ronde mijn eindstation was in Australië. Want eigenlijk is het voor mij nooit goed genoeg, maar langs de andere kant is het al een hele tijd geleden dat er nog eens een Belgische junior zover raakte op een Grand Slam. En ja, die Zwitser Riedi sloeg echt wel zeer hard en speelde twee sets lang heel constant. Daar kan ik nog in groeien, om elk punt met dezelfde intensiteit af te werken en kleine dipjes te vermijden."
De Australian Open was niet alleen een sportief hoogtepunt, maar sowieso een grote belevenis voor de 17-jarige youngster.
"Ja, het was mijn allereerste Grand Slam, dan kijk je wel je ogen uit natuurlijk", lacht Hoogmartens. "Al die wereldtoppers lopen daar ook rond en dan zie je in de fitness ineens een Monfils en Nadal naast je opduiken. Heel speciaal allemaal, net zoals toen ik kon trainen met niemand minder dan Stan Wawrinka. Ik heb nog nooit voor zoveel toeschouwers getennist, zoveel is zeker (knipoogt). Het spreekt voor zich dat dit naar meer smaakt. Het wordt nu vooral zaak om deze ranking de komende maanden te behouden en dan kan ik ook de andere Grand Slams vanop de courts meemaken."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com