Alessio Basile enige finalist in reeks 1 plus op Stade Leuven

Alessio Basile enige finalist in reeks 1 plus op Stade Leuven

De Vlaams-Brabantse spoeling was eerder dun in de eindfase van de Ethias Tour reeks 1 plus op Stade Leuven TC. Gelukkig was er nog Alessio Basile, die het bij de 12-jarigen tot de eindstrijd schopte. En dat terwijl hij slechts als zesde geplaatst was daar in Leuven.
"Er ontbraken wel een paar goede leeftijdsgenoten zoals Bailly en Sempels, maar dat neemt niet weg dat hij inderdaad niet meteen in de finale verwacht werd", klinkt het bij mama Daphne Vande Zande, die als ex-top 200-speelster als geen ander het klappen van de zweep kent. "Maar hij heeft sowieso een goed toernooi gespeeld, als je bekijkt dat het nog maar zijn eerste jaar bij de jongens 12 is. Alleen in de finale kwam hij te kort tegen Alexander Blockx. Wat het verschil maakte? Wel, Alexander pakte het heel slim aan, door goed te verdedigen en de tegenstand als het ware in de fout te dwingen. Alessio is sowieso iemand met een zeer agressieve speelstijl. Maar goed, we willen dat zeker ook niet te veel intomen. Hij speelt nu al minder vlak dan dat voorheen het geval was. De rest volgt wel, want op dit moment is hij nog niet krachtig genoeg om doorheen een muur te slaan en zo aan voldoende winners te geraken."
Deze week vertegenwoordigt Basile mee het Vlaams-Brabantse gewest op de Memorial Vandewiele, een niet onbelangrijke intergewestelijke teamcompetitie.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com