Alessio Basile en Mirthe Moens aan het feest

Alessio Basile en Mirthe Moens aan het feest

Op de terreinen van TC Forest Hills ging begin september naar jaarlijkse gewoonte het Feest van de Jeugd door, waar in de verschillende leeftijdscategorieën uitgemaakt werd wie het tot Vlaams kampioen schopte. Met Mirthe Moens (meisjes 11) en Alessio Basile (jongens 13) leverde het Vlaams-Brabantse gewest twee kampioenen af.

Torenhoog favoriete was Mirthe Moens bij de meisjes 11, aangezien ze in de Vlaamse jeugdtoernooien maar drie nederlagen liet optekenen de afgelopen maanden. Eén van die nederlagen was wel tegen het meisje dat ze in de finale trof op het Feest van de Jeugd, met name Maaike Vanschoenbeek van KTC Diest. Maar Moens (TC Smash Londerzeel) liet het ditmaal niet zover komen en klaarde in de tiebreak van de tweede set de klus: 4-1 en 4-3.
Naast Moens was er ook de aangekondigde winst van Alessio Basile. De B+4/6-speler van Park Tennis Klub Vilvoorde kende enkel in de eindstrijd tegenstand van tweede reekshoofd Noah Merre, die de bordjes in set twee in evenwicht bracht. Maar in de beslissende set zette Basile de puntjes op de i. Het werd 6-3, 1-6 en 6-2. Tot slot haalden ook Tienenaar Robin Stas (jongens 9/1) en Daoud Afallah van Tennis SDI (jongens 11/1) de finale. De C+30/4-speler van TC Grand Slam vertrok als favoriet, maar moest de Vlaamse titel toch aan Ferre Grosemans laten: 1-4 en 2-4. Afallah van zijn kant zag zijn eeuwige rivaal Sebastien Cauhape zegevieren met 2-4 en 3-4.

Deze week doen zowel Alessio Basile als clubgenote Chyara Onia (meisjes 13) en Dante Despontin (jongens 15) een gooi naar de Belgische titel.