A-speler Tom Pisane kiest voor college tennis

A-speler Tom Pisane kiest voor college tennis

Hoe zou het nog zijn met Tom Pisane, op z'n 19de nog altijd één van de grootste Vlaams-Brabantse tennisbeloftes? Goed, zo blijkt. Het nummer 1048 op de wereldranglijst koos in de zomer voor het Amerikaanse college tennis. De jongeman uit Merchtem studeert en tennist dezer dagen aan de Louisiana State University.

"Eigenlijk is het allemaal vrij snel gegaan", vertelt hij. "Je moet weten dat ik twee jaar geleden al gevraagd werd om college tennis te spelen, maar toen had ik daar weinig interesse in. Wat wel al een tijdje tot nadenken stemde, was dat het financieel gewoon heel moeilijk is om jezelf staande te houden zonder steun. Op den duur begon dat wel wat te wegen. Je moet eigenlijk week in week uit de eindfase halen in die Futures om er iets aan over te houden en dat zorgt sowieso voor bijkomende druk."
Toch leek Pisane sinds vorig jaar opnieuw op het goede spoor en dat had alles te maken met zijn samenwerking met ex-prof Kristof Vliegen. "Klopt ja, ik kon bij hem gaan trainen in Thermae Sports Merchtem en dat kwam echt als een geschenk uit de hemel. Zowel op tennistiek als menselijk vlak was de klik er meteen. Hij kon me gewoon heel goed inschatten en bracht me tactisch heel veel bij. Dat alles maakte dat ik het plezier helemaal had teruggevonden, tot hij dan afgelopen mei z'n kruisbanden scheurde. Het is niet alleen dat voorval dat me finaal voor Amerika deed kiezen, maar zijn maandenlange onbeschikbaarheid was het laatste duwtje dat ik nodig had om de sprong te wagen."
Hoe plots ook, de beslissing is weloverwogen en Pisane verwacht veel van zijn Amerikaans avontuur. "Het is en blijft een unieke kans die ik krijg om daar een diploma business te halen en tegelijk op hoog niveau te blijven tennissen", klinkt het enthousiast. "Louisiana State is één van de grootste sportscholen van Amerika, als je weet dat Shaquille O'Neal er ooit school liep en dat ze daar kampioen in het American Football zijn geworden. Ik maak er deel uit van een heel leuk team, dus aan sparring partners geen gebrek en de accommodaties zijn uitstekend. Ik wil er groeien als mens maar ook als speler, want mijn ambitie om zo hoog mogelijk te geraken op de ATP-ranking blijft intact."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com