A-speler Robin Cambier aan de slag als tenniscoach

A-speler Robin Cambier aan de slag als tenniscoach

Nee, een succes werd de deelname van Robin Cambier aan de heren 1-reeks op `zijn' Tennis SDI niet, aangezien hij al meteen struikelde over de eerste horde genaamd Sam De Nyn (B-15/2). Dat hij er achteraf niet wakker van lag, heeft zo zijn redenen.

"Ach, ik had me in de eerste plaats voor het plezier ingeschreven", lacht hij. "Ik heb nog steeds een A-ranking, maar eerlijk gezegd enkel op papier. Van trainen is immers geen sprake meer. Dat hoeft ook niet, want ik ben nu voltijds tenniscoach. Na mijn studies sports business die ik vorig jaar met succes heb afgerond, kon ik meteen aan de slag als assistent-coach van het vrouwenteam van de Washington State University. Dat betekent dat ik nu dus woon en werk in Amerika en dat is toch wel een droom die uitgekomen is. Ik zie me de eerste tien jaar niet meer in België settelen, zoveel is zeker. Ik kan nu fulltime met tennis bezig zijn, zij het dan eerder als mentor langs de zijlijn. Maar vergis je niet, ook in het college tennis ligt het niveau heel hoog en ben je als coach bijna continu met de ploeg bezig. Vandaar dat er niet veel tijd meer overblijft om zelf nog een deftig balletje te kloppen, tenzij hier op vakantie in België uiteraard."

De titel op het sterk bezette A1-tornooi ging naar veelwinnaar Stefan Wauters. Hij hield in de eindstrijd de 33-jarige Macedoniër Dimitar Grabul af met twee keer 6-4.