5e editie van 'Gastronomic Indoor Koksijde' zit er alweer op!

5e editie van 'Gastronomic Indoor Koksijde' zit er alweer op!

De 5de editie van het GIK-tornooi zit er op. GIK staat voor "Gastronomic Indoor Koksijde". Tijdens deze 23 weken, werd er op vrijdagavond, zaterdag of zondag getennist. Een deugdelijk recreatief tornooi om de wintermaanden sportief te doorstaan.

De GIK telt 12 reeksen (DH, DD en DG). De laagste klassementsreeks telt 15 punten, de hoogte 80 punten
122 dubbelteams namen deel aan deze 5de editie, die bestond uit 201 individuele spelers die in een of meerdere reeksen deelnamen.

Er werden in totaal 568 wedstrijden gespeeld (ongeveer 10 wedstrijden / team), dewelke door de dubbelteams zelf, via een online platform, in onderling overleg geboekt moeten worden. Ook de rangschikking wordt automatisch berekend van zodra de uitslagen worden ingegeven. De 15-punten reeksen zijn het meest in trek. Deze reeksen raken bij inschrijving al meteen volboekt. Vandaar dit klassement in meerdere poules wordt opgesplitst. Het is duidelijk dat de spelers dergelijk recreatief tornooi weten te smaken, zowel letterlijk als figuurlijk, gezien de prijzenpot die er te winnen valt. Die bestaat namelijk uit gastronomische etentjes in "de Normandie" of wijnkisten geschonken door wijnhuis Laeremans. De werkgroep die zorgt voor de goede gang van zaken bestaat uit Jacques Demeester, Willy Van Der Meiren, Pascal Leclercq en Michael Mouton. (uittredend: Dries Decock).
Aan de 6de editie wordt geknutseld. Deze zal van start gaan op 15 september 2017. Ieder die lid is bij Tennis Vlaanderen kan en mag deelnemen van zodra de leeftijd van 16 jaar werd bereikt. Meer info is te vinden op www.tckoksijde.be