1 Plus tornooi op Wimbledon Sint-Truiden

1 Plus tornooi op Wimbledon Sint-Truiden

Dubbele winst voor Sebastien Cauhape
Zowat dezelfde uitblinkers vielen te noteren op het tweede grote jeugdtornooi van het nog prille seizoen. Ook in Sint-Truiden lieten enkele Oost-Vlamingen sterk tennis zien.

Jongens
De uitblinker bij de jongens was dit keer Sebastien Cauhape (Gantoise) die bij jongens 10 het enkel won tegen Louis Maurau met  4/2 en 4/3. Ook in dubbel haalde hij succes met zijn maat Mathias De Cubber (Park Ronse) . Zij versloegen Afallah Daoud en Yanis El Haieki in de supertie-break.
Bij jongens 9 kwam Mateo Goubert (Players) opnieuw in finale tegen Tibo Meermans maar hij verloor met ¾ en 1 4. In dubbel verloor hij met Thibaut De Meersman in de super tie-break tegen Meermans en Sofiane El Haeki met 8/10. Niettemin een veelbelovende seizoensstart.
Bij jongens 12 ging Noah Merre (TC Eeklo) dit keer door tot kwartfinale waar hij op een sterke Alexander Blockx botste. Mats Herremans belandde na zeges tegen o.a. Bram Van Quickelberghe, Vitas Barendreght en Niels Champagne  in halve finale waar Alessio Basile met 7/5 en 6/4 het pleit won. In dubbel haalden Noah Merre en Frederik Caeyman (TC Players) de finale nadat ze Mats Herremans en Nyo Van Dyck hadden uitgeschakeld en ze wonnen die eindstrijd ook in een super tie-break tegen het Limburgs duo Bailly-Loge.
Nicolas Rennie werd in jongens 16 in de kwart uitgeschakeld door Frederic Jacobs.

Meisjes
In meisjes 10 haalde Elise Gillis (TC Oahu) opnieuw finale maar Gitte Kemps haalde het daar met 4 3 en 4 1. Elise kon met Mirthe Moens wel revanche nemen in dubbel dat ze won tegen Kemps-Vandael.
Amelie Van Impe (TC Players) speelde finale dubbel meisjes 12 met Hanne Van De Winckel. Zij verloren in de super tie-break met 6/10 tegen Sofia Costoulas en Amelia Waligora.
In meisjes 14 botste Nienke D'Haen ('t Broeksken) in finale opnieuw op Emiline De Witte. Het werd stevig verzet dat pas met 7/5 in de derde set in het voordeel van Emiline eindigde.
Lina Dullaert (Beckhand) verloor bij meisjes 16 haar kwart tegen Vicky Van De Peer maar speelde met Vicky wel de finale in dubbel die ze verloren tegen Louise Wittouck en Emelie De Jonckheere.
Zara De Schutter haalde de finale maar daar was Victoria Kalaitzis dit keer te sterk.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be