"Gelijke tred houden met leeftijdsgenoten"

"Gelijke tred houden met leeftijdsgenoten"

Geen Ethias Tour voor Zara De Schutter (B-15/1) deze week op de terreinen van Stade Leuven, maar dat wilt niet zeggen dat het 13-jarige tennistalent veel tijd heeft om te genieten van het einde van de examenperiode. Vanaf zondag vertegenwoordigt ze in het verre Tsjechië immers haar land op de European Summer Cup, de Fed Cup voor meisjes zeg maar.
Dat De Schutter opnieuw geselecteerd werd voor deze landencompetitie bewijst dat ze tot de beste meisjes van haar leeftijdscategorie behoort. En dat is lang niet zo evident als het lijkt. 
"Tja, ik zit alleszins niet op internaat op het Topsportcentrum in Wilrijk, maar volg gewoon ASO in Ninove", reageert ze. "Naar volgend schooljaar toe moet ik wel opnieuw een keuze maken en is de kans groot dat ik een richting ga volgen waar zo'n 15 uur sport in vervat zit. Momenteel kom ik maar aan zeven uur training en dat terwijl andere meisjes van mijn leeftijd tot wel twintig uur per week met tennis bezig zijn. Een groot verschil ja, maar ik slaag er niettemin in om gelijke tred te houden met mijn leeftijdsgenoten. Zo haalde ik eind mei nog de halve finales van het sterrentornooi van La Louvière door onderweg een B-15/2 en enkele B-15/1's te kloppen. Nee, ik ben echt blij dat ik de stap gezet heb om bij Tennis SDI en Dirk Van der Poorten te gaan trainen. Hij is een heel gedreven coach die er mee voor zorgt dat mijn tennis continu blijft evolueren."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com