Play for Life

Verwelkomingsvideo

Tips blessurepreventie

Vragen?

Contacteer ons gerust via Clubwerking@tennisvlaanderen.be.

Maar liefst 25% van de leden van Tennis Vlaanderen is ouder dan 50 jaar! Deze leeftijdsgroep verdient dus een belangrijke plaats in onze tennis- en padelclubs.

Met Play for Life willen we het aanbod voor huidige leden en ex-leden vernieuwen. Want levenslang leren, actief zijn en plezier maken is de sleutel voor een goede gezondheid! Op deze pagina vind je heel wat inspirerend materiaal om aan de slag te gaan.

Sabine Appelmans is de fiere meter van dit project. Volgen jullie haar goede tips?

Heeft jouw club al een Play for Life ambassadeur? Dit kan iemand uit het bestuur, trainerscorps of ledenbestand zijn die zich graag inzet om de werking voor 50-plussers in goede banen te leiden. Indien je nog niet met ons in contact bent om deze doelgroep een duwtje in de rug te geven, geef graag een seintje via clubwerking@tennisvlaanderen.be. We helpen je graag op pad!

Deel deze video's gerust op social media en via mailings naar de doelgroep.
Misschien kan je er heel wat ex-spelers mee warm maken?

Inspiratiefiches

Ga naar het inspiratieplatform voor tips om Play for Life op jouw club te implementeren. Dit omvat tips i.v.m. het onthaal en de integratie van de doelgroep op de club, alsook i.v.m. communicatie om het aanbod bij (potentiële) spelers te krijgen. Voor inhoudelijke tips i.v.m. oefenstof, wordt verwezen naar de Play for Life manual.

Play for Life manual

In de Play for Life manual vind je oefenstof op maat van de 50-plusser. Deze oefenstof werd uitgewerkt in samenwerking met enkele pilootclubs en getest en goedgekeurd door ambassadrice Sabine Appelmans!

De manual omvat:

  • Warming-up en cooling-down oefeningen i.f.v. blessurepreventie
  • Lessenreeks Easy Double (4 lessenreeksen met tactische tips voor dubbelspel gericht op huidige leden)
  • Draaiboek voor Restart to Play evenement (terugkomdag om ex-leden te reactiveren)
  • Lessenpakket Start to Padel (3 lessen padelinitiatie)

Whatsapp community

In de Whatsapp groep wordt inspiratie gedeeld tussen Play for Life ambassadeurs. Wil je deel uitmaken van deze community? Geef ons een seintje via clubwerking@tennisvlaanderen.be.

In de komende maanden zullen we regelmatig eens polsen naar hoe het op jouw club met de 50-plussers gesteld is. Good practices kunnen op deze pagina gedeeld worden.

Heb je zelf al vragen of suggesties i.k.v. dit project? Stuur ons gerust een mailtje via clubwerking@tennisvlaanderen.be. We kijken uit naar veel inspirerende voorbeelden!