Officials Day

Jaarlijks organiseren we in het voorjaar de Officials Day: de dag waarop officials zich kunnen bijscholen.

Het is niet enkel een bijscholing maar ook een ontmoetingsplaats voor officials waarbij interessante ideeën en inzichten uitgewisseld kunnen worden.

Officials Day @home - 25 februari 2021

Door de huidige Covid-19 situatie, kunnen we de jaarlijkse bijscholing voor officials, de Officials Day, helaas niet op locatie laten doorgaan. Maar we bedachten wel een leuk alternatief! We willen jullie toch blijven informeren en bijscholen. We organiseren daarom op donderdagavond 25/02/2021 leuke, online workshops met interessante topics. Hieronder vind je het programma terug. Wil je dit niet missen? Je kan inschrijven via deze link tot 23/02. Via een Zoom-link zal je toegang krijgen tot de drie sessies. Wil je enkel een specifieke sessie volgen, dan kan je gewoon aansluiten via dezelfde link bij de start van deze sessie. Alle ingeschreven officials zullen de link op 24/02 ontvangen via mail.

Hopelijk tot dan?

Ontdek het programma

19u30+19u50

Waar willen we naartoe met de officialswerking in tennis?
Officials zijn nodig. Zonder officials geen interclub, geen tornooien. In 2020 is er gestart met het Futureproof maken van de basisopleidingen. Maar dit is niet alles. Deze sessie toont wat er al veranderd is en schetst de verdere toekomstplannen voor de officialswerking.

Verantwoordelijke officials, Joannes Delputte

19u50-20u40

Interactief panelgesprek rond de tennisspelregels
De tennisspelregels zijn niet altijd zwart-wit. Een reglement is af en toe voor interpretatie vatbaar. Vanuit hun (internationale) ervaring als official bespreken onze panelleden actuele cases van het afgelopen jaar met input vanuit het publiek thuis. Deze sessie zal interactief opgebouwd worden via polls.

(Ex-)ITF White Badge Chair Umpires, Arthur Verhaegen, Stijn Neefs en Jan De Wit.

20u40-21u30

Mentale uitdagingen voor officials
Als official sta je vaak onder druk en moet je soms moeilijk beslissingen nemen. Hoe ga je om met planningsproblemen? Hoe reageer je op problemen op en rond het terrein? 
Vanuit actuele cases krijg je inzichten in de mentale processen, hoe je het best reageert, en hoe je probleemoplossend kan denken.
Wil je graag weten hoe je op een bepaald probleem moet reageren? Heb je afgelopen jaren problemen gehad met spelers? Laat het ons weten via deze link voor 01/02 zodat we dit kunnen behandelen op de Officials Day@home.

Psycholoog, Rien Vanyzere (Center Of Excellence)

 

Bijscholingen