Officials Day

Jaarlijks organiseren we in het voorjaar de Officials Day: de dag waarop officials zich kunnen bijscholen.

Het is niet enkel een bijscholing maar ook een ontmoetingsplaats voor officials waarbij interessante ideeën en inzichten uitgewisseld kunnen worden.

Officials Day @home - 17 maart 2022

Op donderdagavond 17 maart 2022 staat er een nieuwe Officials Day@Home gepland dat voor een deel ingaat op de nieuwe interclubmodule. Hieronder vind je het volledig programma.

Ontdek het programma

19u30-19u40 Intro

19u40+20u20

Elit 2.0 – Nieuwe interclubmodule!
De clubs hebben reeds hun ploegen en spelerslijsten ingediend via de nieuwe Elit 2.0 interclubmodule. In deze sessie geven we uitleg over hoe je als interclubleider de volledige ontmoeting op een eenvoudige en snelle manier kan beheren in Elit 2.0 (uitnodigingsmail, ploegensamenstelling en uitslagenblad). Een aanrader voor alle interclubleiders die binnenkort aan de slag gaan.

Joannes Delputte, Coördinator IT

20u20-20u40

Matchfixing, niet alleen een problematiek op internationale tornooien!
Matchfixing staat hoog op de agenda van ITF, ATP en WTA, maar ook bij ons op lager niveau is het probleem aanwezig. Wat is matchfixing, in welke vormen worden we er in onze competities mee geconfronteerd en hoe moet je er als official (strikter) mee omgaan?

Wendy Van Mechelen, Bondsparket Tennis Vlaanderen, en Dirk Deldaele, Aanspreekpunt Integriteit

20u40-21u30

Interactief panelgesprek rond de tennisspelregels
De tennisspelregels zijn niet altijd zwart-wit. Een reglement is af en toe voor interpretatie vatbaar. Vanuit hun (internationale) ervaring als official bespreken onze panelleden actuele cases van het afgelopen jaar.

ITF White Badge Officials Stijn Neefs, Jan De Wit, Roeland Vandenberghe en Nationaal Official Kenzo Vermeesch

 

Bijscholingen