Modern bestuur

Een club in beweging (krijgen): een club oprichten, fusioneren, nieuw leven inblazen, aansluiten bij Tennis Vlaanderen

Uiteraard kan Tennis Vlaanderen elke club bijstaan bij de oprichting ervan. Wat zijn de voorwaarden voor aansluiting en wat zijn de voordelen? Welke ruimte en voorzieningen zijn nodig? Hoe de statuten vormgeven? Welke belangrijke aspecten moeten eerst worden aangepakt? Welke good practices zijn er voorhanden? Is het fusioneren met een andere club een (goede) optie? Wat komt er allemaal kijken bij een fusie? Welke stappen moeten worden doorlopen? Wie kan/moet ons hierin bijstaan?

Wil je als club aansluiten bij Tennis Vlaanderen, bekijk dan alle info op deze webpagina.


Meer weten? Mail naar dirk.deldaele@tennisvlaanderen.be.

Clubs hebben het soms moeilijk en zien hun ledenaantallen gevoelig achteruitgaan. Aan de hand van een mini-onderzoek heeft Tennis Vlaanderen een aantal kernaspecten gedetecteerd van clubs die de kentering hebben kunnen bewerkstelligen en erin geslaagd zijn hun ledenaantallen terug te doen stijgen.
Heb je de drive gevonden om jouw club te willen ombuigen van een club-in-nood tot een club-in-bloei, maar je weet nog niet echt hoe, contacteer dan dirk.deldaele@tennisvlaanderen.be en verneem dan hoe andere clubs jullie met succes zijn voorgegaan.

Gratis management ondersteuning via het Dynamo Project

Het Dynamo Project zorgt voor managementsondersteuning voor sportclubs. Dit is een experimenteel project dat op managementvlak een duurzame professionalisering en kwaliteitsverbetering in sportclubs wil bereiken.

Maak dus via Dynamo Project gratis gebruik van brochures, tools, vormingen, opleidingen en individuele begeleidingstrajecten.

Het Dynamo Project heeft 4 belangrijke opdrachten:

 • het ontwikkelen van een documentatiecentrum
 • het aanbieden van vormingen en opleidingen voor sportclubbestuurders
 • het installeren van een helpdesk voor bestuurlijke vragen
 • individuele begeleiding van sportclubs
 1. Zoek op een gebruiksvriendelijk documentatiecentrum
  De eerste kapstok van het Dynamo Project is het aanbieden en verstrekken van informatie en kennis: achtergrondinformatie, praktische documenten, handleidingen, checklists, modellen en voorbeelden staan ter beschikking.
   
 2. Snelle helpdesk
  Stel je vraag via het online vragenformulier op hun website of contacteer hen persoonlijk via e-mail of telefoon.
   
 3. Volg een opleiding
  De derde kapstok is het aanbieden van vormingen en opleidingen. De opleidingen zullen gekoppeld worden aan verschillende thema's.
   
 4. Vraag persoonlijke begeleiding
  De vierde kapstok is persoonlijke begeleiding op maat

Contacteer hen voor meer informatie