Feest van de Jeugd

  • Het Feest van de Jeugd is een grootse tennishappening voor de jeugd met o.a. volgende activiteiten: het Vlaams Jeugdkampioenschap, Tennis-Work-out, Zomerfeest van Kastaar en het Jeugdkampioenschap VE-tennis
  • Datum: 4-8 september 2019
  • Plaats: TC Forest Hills, Wommelgem
  • Bekijk alle info & tabellen van de editie 2018

Eindronde Ethias Tour - Vlaams Jeugdkampioenschap

De beste jongens en meisjes van de Ethias Tour ranking nemen het in verschillende reeksen en leeftijdscategorieën tegen elkaar op. 

Alle halve finalisten van de Reeks 1 Jongens en Meisjes 13 en 15, met Belgische nationaliteit, worden geselecteerd voor het Belgisch Jeugdkampioenschap.

Tennis Work Out

Spelers die 8 of meer tornooien van de Ethias Tour spelen deze zomer, mogen naar de Tennis Work Out op zaterdag 7/09, een leuke competitietraining met leeftijdsgenootjes over heel Vlaanderen. Zij krijgen  bovendien een leuk geschenk: een Head racketbag .

Zomerfeest van Kastaar

Op 8 september gaat er opnieuw een superleuk ‘zomerfeest van Kastaar' door! Je wordt hiervoor uitgenodigd als je 5 Kids Toers zomer speelt, of 3 in Wit. Je beleeft er een leuke tennisdag en je krijgt er je welverdiende cadeau: de Kastaar beachset

Workshops voor trainers en ouders

ZATERDAG
Doorheen de dag zullen er diverse ‘30 minuten' workshops georganiseerd worden voor ouders en trainers. Het ideale moment om de nodige inspiratie en kennis op te doen. Er gaan korte sessies door rond praktische thema's als voeding, blackroll, gezond competitieklimaat voor je kind, wedstrijdanalyse, padel en een workshop over snaren en besnaren. Bekijk hier het volledige programma.

ZONDAG
Vanaf september wordt een vernieuwde Kids Toer experience gelanceerd met als accenten: individueel spelen, spelen in team, dubbelspel, regionale Kids Toer festivals en nog veel meer… Samen met meer dan 200 organiserende clubs gaan we voor 100% kwaliteit en beleving in de Kids Toer. Om de vernieuwde Kids Toer aan de ouders voor te stellen gaan er op Feest van de Jeugd op zondag 2 infosessies door (om 10u15 en 13u45).

Gratis padelinitiatie

Op 7 en 8 september kan je proeven van de #snelstgroeiendesportterwereld, Padel!

Tijdens een leuke padelinitiatie kan je kennismaken met deze nieuwe sport. Je leert er o.a. de spelregels, spelen met wanden en de basistactieken.

• Voor wie: iedereen vanaf 9 jaar die lid is van Tennis Vlaanderen
• Wanneer: zaterdag (10u – 15u) en zondag (10u-16u)
• Duur: 45 min. (initiatie) + 15 min. wedstrijden (1u in totaal)

• Meebrengen? Wij voorzien een racket, ballen en een lesgever. Jullie voorzien een sportoutfit, tennis/loop schoenen en véél goesting

Schrijf je in.

 

Randanimatie

Er zal heel wat te beleven zijn met o.a. een leuk animatiedorp met grime, springkasteel, TennisTwister en verschillende promotiestands van sponsors Sunweb, Head & Tennis Direct. Bovendien is er een aangepast regenprogramma bij slecht weer!

Vlaams Jeugdkampioenschap VE-tennis

De finale van het VE-kampioenschap gaat ook door op het Feest van de Jeugd.