FAQ Officials

Op deze pagina kan je antwoorden terugvinden op veel gestelde vragen door officials.

Vragen?

Contacteer ons via:

  • Enkelspel U11 reeks 2, 3 en 4 wordt gespeeld op een 21 meter veld, met groene ballen en zonder enkelpaaltjes  (van toepassing voor zowel de Tennis Tour Junior als de Tennis interclub Junior).
  • Dubbelspel U11 reeks 2, 3 en 4 wordt gespeeld op een 21 meter veld (breedte = een enkelveld!), met groene ballen en zonder enkelpaaltjes (van toepassing voor zowel de Tennis Tour Junior als de Tennis interclub Junior).
  • Enkelspel U11 reeks 1 wordt gespeeld op een maxiveld, met gele ballen en met enkelspelpaaltjes (van toepassing voor zowel Tennis Tour Junior, Tennis interclub Junior als Belgian Junior Circuit).
  • Dubbelspel U11 reeks 1 wordt gespeeld op een maxiveld (een dubbelveld!), met gele ballen en zonder enkelspelpaaltjes (van toepassing voor zowel Tennis Tour Junior, Tennis interclub Junior als Belgian Junior Circuit).
  • Tijdens de poulewedstrijden wordt er een match tie-break gespeeld in plaats van een volwaardige derde set.
  • Tijdens de eindtabel wordt een derde set gespeeld.
Het is niet reglementair dat het scorebord bevestigd is aan het net. Als dit toch het geval is, wordt het gezien als een vaste hindernis. Speler X verliest dus het punt.

De Belgian Circuit reeksen H1 en D1 zijn verplicht te arbitreren vanaf halve finales voor de 1 ster tornooien én vanaf de kwart finales voor de 2 of meer sterren tornooien.

De Belgian Circuit reeksen H35/1 en H45/1 zijn verplicht te arbitreren vanaf de halve finales. Bij H55/1 is het enkel verplicht om de finale te laten arbitreren.

De club dient tijdig de nodige schikkingen te treffen om over het aantal noodzakelijke scheidsrechters te beschikken.
De club levert de ballen voor finale H55-1, vanaf halve finales voor de 1 ster tornooien (D1 en H1), voor H35-1 en H voor 45-1 en vanaf de kwart finales voor tornooien met 2 sterren of meer (D1 en H1).

De wedstrijdleider mag in zijn tornooireglement voorzien dat de wedstrijden, indien nodig, op indoorterreinen zullen worden gespeeld.

Als het niet in tornooireglement staat, dan is het in principe niet toegelaten en zou speler dit kunnen weigeren.

Het is niet verplicht om ballen te voorzien voor de finales. Het is wel aangeraden en wordt in de praktijk meestal gedaan.