FairPlay afspraken voor jeugdspelers

FairPlay @ jeugdinterclub, dat is met inzet strijden met je team voor de overwinning in een sympathieke en eerlijke sfeer waar iedereen kans heeft op zo positief mogelijke ervaringen. Samen met Lotto ondersteunen we deze FairPlay gedachte:

Tennis is ook vrienden maken: stel jezelf voor aan de tegenstanders!
Sportiviteit: Eerlijk spelen. Twijfel je of de bal in of out was? Vraag aan je tegenstander of hij/zij het gezien heeft en kijk na op je speelhelft of je een afdruk vindt. Twijfel je nog over de juiste afdruk of vind je geen duidelijke markering, speel dan het punt opnieuw.
Er is een mooi punt gespeeld door je tegenstander? Feliciteer met ‘mooi gespeeld' of een gemeend kort tennisapplausje. Zelf een knap punt gescoord? een oppepper af en toe mag zeker.
Omgaan met winnen is makkelijker dan met verlies. Omgaan met verlies maakt van jou ook een winnaar. Toon een goed gedrag op en naast het terrein: naar jezelf, je tegenstander, het materiaal en alle aanwezigen.
Na de korte intro richt de interclubleider/FPM zich tot de supporters voor hun bijdrage aan de grootste kans op een fair verloop door enkel positief te supporteren. Een korte en duidelijke boodschap naar je kind indien je hem/haar wil ondersteunen richting FairPlay kan zeker.