Transitie en Profs

Onze Vlaamse toppers aan het werk! Bekijk de reportage!

Volg het centrum en topsportresultaten op Facebook!

 
 

Vragen?

Secretariaat Topsportcentrum: topsportcentrum@tennisvlaanderen.be

Transitiespelers

Een van de duidelijk zichtbare evoluties in het internationaal tennis is het ouder wordende circuit. Deze evoluties in het internationaal tennis vereisen een verlengd opleidingstraject om gericht toe te kunnen werken naar top 8 prestaties op het allerhoogste niveau. Tennis Vlaanderen heeft een gestructureerd project opgestart om spelers vanaf 18 jaar te ondersteunen bij de uitdagingen die een junior tot senior transitie met zich meebrengt.

Spelers in deze leeftijdscategorie zetten de stap naar professioneel tennisser. Net als de spelers in de Topsportschool worden zij begeleid door een teams bestaande uit tennistrainers, conditietrainers en verschillende experten.

Bovendien biedt Tennis Vlaanderen aan deze spelers advies in budgetopvolging en het combineren van topsport en studies.

De focus bij de start van de transitiefase ligt hoofdzakelijk op het enkelspel. Indien de vooruitgang niet volgens planning verloopt, kan de focus in deze fase verlegd worden naar het dubbelspel.

Spelers die ontwikkelen volgens de ontwikkelingslijnen van Tennis Vlaanderen kunnen opgenomen worden in het vervolmakingsprogramma van Sport Vlaanderen of een Be Gold ondersteuning genieten. Spelers die niet voldoen aan deze ranking kunnen, na overleg met de Technische Directie, als sparringpartners fungeren.

Elitesporters of proftennissers

Wanneer een speler/speelster de top 100 van de wereld heeft bereikt, behoort men in tennis automatisch tot de categorie van elitesporters/proftennissers. Op basis van deze rankings kunnen de spelers deelnemen aan ATP/WTA tornooien en de hoofdtabel van Grand Slams. Vanaf dit moment kunnen ze hogere prijzengelden winnen en deze investeren in het samenstellen van een persoonlijke omkadering en een geïndividualiseerd trainings- en wedstrijdprogramma. Tennis Vlaanderen geeft hen wel de mogelijkheid om de infrastructuur van het Topsportcentrum in Wilrijk gratis te gebruiken en mee te trainen met de spelers die worden opgevolgd door het team van het trainingscentrum te Wilrijk.