Speler en ouder

Tornooien

StartdatumClub
Er werden geen tornooien gevonden

Infotheek

Tennis Vlaanderen heeft zichzelf de mooiste uitdaging van de wereld gegeven: tennis dichterbij brengen. Door ervoor te zorgen dat iedereen een plaats krijgt binnen de vereniging. Dat er net zoveel aandacht is voor de gevorderde jongeling als voor de gepensioneerde beginneling. Dat er geen niveau te laag en geen speler te oud is. Dat er gedreven en gediplomeerde trainers klaar staan voor hun spelers. Dat er een club om elke hoek in Vlaanderen is, voor al die leden die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Dat er een constante ondersteuning is voor iedereen met een hart voor tennis. Dat er een geoliede samenwerking tussen elke tennisfan in Vlaanderen is. Dat er een voortdurende rally tussen clubs en leden is. Dat is de missie van Tennis Vlaanderen. Maar waarom zou je meestappen in dit verhaal? Waarom brengen wij tennis dichter bij jou? Omdat tennis de mooiste sport ter wereld is. Omdat het een passie is die iedereen kan beleven. Een spel dat het vuur in je aanwakkert. Omdat het een levensmatch is die begint bij de eerste opslag en duurt tot de laatste matchbal. Omdat het een onbezorgde rakker op woensdagnamiddag en een bezorgde oma op zondagvoormiddag is. Omdat het collega's na het werk en een koppel op vakantie is. Omdat het een grand slam finale op gravel en een vriendschappelijke match op hardcourt is. Omdat het een match is tussen leerling en mentor. Tussen vader en dochter, tussen twee beste vrienden en tussen vier verre kennissen. Omdat het een competitieve coach en een bevriende tegenstander is. Een professionele wereldster en een gedreven amateur. Omdat het een goede lach is op het terras na een kreet van frustratie op het gras. Omdat het winnen, verliezen, lachen en zuchten is. Omdat het lopen, rusten, afzien en genieten is. Dat is waarom Tennis Vlaanderen tennis dichterbij brengt.

Starten met tennis kan voor jong en oud

Tennis Vlaanderen heeft speciale opleidingsconcepten ontwikkeld voor elke doelgroep:

  • KidsTennis is een opleidingsconcept voor kinderen van 3 jaar tot 12 jaar. De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal.
  • De jeugd van 12 tot 16 jaar kan starten met tennissen in Tienertennis. In heel wat tennisclubs vind je een aangepast lessenpakket waarmee ze snel tot opslag, rally en scoren komen.
  • Start to Tennis is een voordelig en compact lessenpakket voor volwassenen, met een lessenreeks, aangepast materiaal en plezierige speelmomenten. Er is geen specifieke sportachtergrond vereist: leren tennissen was nooit zo makkelijk!
  • Voor spelers met een beperking, is er een aanbod VE en Rolstoeltennis zodat zij in de beste omstandigheden van de tennissport kunnen genieten.

Wil je graag starten? Zoek een club in je buurt!

Speel competitie op jouw maat!

Elke tennisser wil zich wel eens meten met een tegenstander van hetzelfde niveau. 
Om aan een competitie te kunnen deelnemen, moet je lid zijn van Tennis Vlaanderen.

Benieuwd waar jij aan de slag kan? Log in en ga naar je spelersdashboard. Daar kan je de toekomstige tornooien in je buurt bekijken, volgens jouw leeftijd en niveau.

Speel je je eerste tornooi?

Bekijk de praktische handleiding. Je kan ze ook terugvinden in de infotheek bij 'Over Tennis Vlaanderen' - 'Handleidingen www.tennisvlaanderen.be'.

Heb je talent?

Kim Clijsters begon als jonge speelster in één van de Vlaamse tennisclubs. Ze hield van het spelletje én ze was er ook goed in! Heb je talent?

Neem deel aan de clubtesten op jouw club, of vraag ernaar of kom naar één van onze Talent Days

Val je op?  Dan volgen de talentscouts van Tennis Vlaanderen je verder op. De beste spelers krijgen een professionele opleiding op de club i.s.m. het Toptenniscentrum. 

En wie weet word jij wel de nieuwe Kim Clijsters en schitter je later in onze Davis of Fed Cup ploeg!