Scouting (6-8 jaar)

Infotheek Scouting

TitelPublicatiedatum
Presentatie Talent Days ouders04/09/2020

FASE 1: Test je talent tijdens de provinciale Talent Days

Tijdens de provinciale Talent Days gaan de talentscouts van Tennis Vlaanderen op zoek naar de 7- en 8-jarige talentjes die ervan dromen om ooit een toptennis(t)er te worden. Deze Talent Days worden 2 maal (november/december en mei/juni) per provincie per jaar georganiseerd.

Je kan deelnemen doordat je clubtrainer je inschreef of doordat je een video doorstuurt waarop je een aantal balwisselingen met forehand en backhand toont. Wanneer de talentscout van Tennis Vlaanderen je video positief beoordeelt, word je uitgenodigd voor de provinciale Talent Day.

Lees er hier meer over.

FASE 2: Regionale Detectiestage

Tijdens de Talent Days ben je opgevallen als een `Talentvolle clubspeler'. Daarom word je door Tennis Vlaanderen uitgenodigd voor een tweedaagse trainingsstage, waar je elke dag 30 minuten motorische oefeningen en anderhalf uur uitdagende tennisoefeningen krijgt voorgeschoteld. De talentscouts van Tennis Vlaanderen leren tijdens deze stage ook kennen hoe goed je al in staat bent om een training af te werken. De detectiestages worden georganiseerd in 3 regio's: West, Centraal en Oost
Wie is opgevallen tijdens de Talent Day in mei/juni wordt uitgenodigd voor een stage in de zomervakantie of de herfstvakantie. Bij doorstroming worden de spelers uitgenodigd voor een volgende stage in de kerstvakantie of de krokusvakantie.
De spelers die uit de Talent Day van november/december komen, volgen enkel de stage tijdens de kerst- of krokusvakantie.

FASE 3: Overkoepelende Pre-Identificatiestage

De `sterke clubspeler' die doorstroomt vanuit de Regionale Detectiestage krijgt een 3-daagse Pre-Identificatiestage aangeboden op het Topsportcentrum in Wilrijk. Gedurende de 3uur-durende trainingsdag werken de spelers een tennis- en een conditietraining af. Tijdens de conditietraining worden de speler onderworpen aan de motorische testbatterij van het Kids Development Team. De Pre-identificatiestage wordt georganiseerd in de Paasvakantie.

FASE 4: Overkoepelende identificatiedag

Tijdens de KDT- Identificatiedag van Tennis Vlaanderen worden de `vaardige clubspelers' van 7 tot 12 jaar onderworpen aan een tennistieke testbatterij die wordt afgenomen door KDT Coördinatoren en KDT Talentscouts.
Op basis van de selectiecriteria kunnen spelers uitgenodigd worden voor het Kids Development Team.

Verantwoordelijken en vragen?

Verantwoordelijke Scouting & KDT: Laurence Courtois -  scouting@tennisvlaanderen.be