Foodmaker

Tennis Vlaanderen verwelkomt sinds 1 september Foodmaker als nieuwe sponsor voor een termijn van 3 jaar.

Foodmaker wordt de officiële leverancier van gezonde voeding voor de spelers van het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk. Sportdiëtiste en voedingsexpert van Tennis Vlaanderen, Stephanie Scheirlynck, is de drijvende kracht achter deze samenwerking met het Kempens bedrijf gespecialiseerd in gezonde maaltijden. 

Foodmaker staat voor hoogwaardig, heerlijk eten met kwalitatieve ingrediënten en zoveel mogelijk biologische groenten. Bij Lieven Vanlommel, oprichter en CEO, zit gezonde voeding dan ook in de genen. Opgegroeid als derde generatie in een familie van groenteboeren, leerde hij al van jongs af aan hoe veelzijdig en gezond groenten zijn. Iets wat hij graag wil doorgeven aan anderen. Foodmakers leuze luidt niet voor niets "Great food for great people."

Lieven legt uit: "Dankzij de samenwerking met Tennis Vlaanderen kunnen we nog meer sportieve jongeren een snelle maaltijd bomvol kwaliteitsproducten voorschotelen. Zo geven we hen via lekker eten mee dat gezonde voeding goed is voor hun welzijn én hun prestaties. En dat allemaal zonder veel moeite voor de jongeren of hun ouders."

Na gelijkaardige partnerships met RSC Anderlecht, KVC Westerlo, basketclub Hubo Limburg United, de Kim Clijsters Academy, verschillende wieler- en motorcrossteams, volgt nu de samenwerking met Tennis Vlaanderen. Een logische keuze, want gezonde voeding is een belangrijk aspect van een (top)sportieve levensstijl. De maaltijden van Foodmaker zijn perfect geschikt als sportvoeding, zo ook voor de jongeren bij Topsportcentrum Tennis Vlaanderen. Ook voor die laatste is deze samenwerking een stap vooruit in de professionele begeleiding en omkadering van hun topspelers.

Ivo Van Aken: "Iedereen die betrokken is bij topsport, weet dat juiste voeding en sportdrank noodzakelijk zijn om optimaal te presteren, maximaal te herstellen en de kans op kwetsuren te verkleinen. Tennis Vlaanderen werkt sinds november 2016 samen met Stephanie Scheirlynck om de voeding van de spelers van het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen te Wilrijk op punt te stellen. Iedere speler wordt gescreend, krijgt individueel advies en de ouders worden geïnformeerd via de oudermomenten waarop Stephanie de noodzakelijke informatie wetenschappelijk onderbouwt. De samenwerking met Foodmaker - gestart op 1 september 2018 - zorgt ervoor dat de 5 maaltijden die een topsporter per dag moet nuttigen, volledig zijn ingevuld volgens de eisen die Stephanie per speler heeft vooropgesteld."

Wil je meer weten over Foodmaker? Ga naar hun website!