Clubplatform Content Stadium

Alle info

Mariëlla Depoorter - info@tennisvlaanderen.be
02/548.03.00

Dankzij deze nieuwe tool, gratis aangeboden dankzij de steun van Sport Vlaanderen, krijgt elke club toegang tot meerdere "templates" waarmee je mooie visuals kan maken én publiceren op social media, website, nieuwsbrieven en de clubapp.

Via Content Stadium streven we ernaar de tennis beleving uit te breiden van clubhuis naar online community!

Tennis Vlaanderen wil clubs via Content Stadium faciliteren bij hun online communicatie als verlengstuk van traditionele promotie via print ¿ om op een laagdrempelige manier meer (potentiële) leden te bereiken.
Clubs kunnen op die manier hun sponsors meer return geven, door ze een plek te geven op alle visuele uitingen die middels Content Stadium worden gemaakt. Clubs kunnen hierdoor ook meer inkomsten uit nieuwe en bestaande sponsors genereren.

Reeds 166 clubs schreven in.

5 beschikbare templates

Gebruik de nieuwstemplate om leden (en niet-leden) te informeren over het clubgebeuren: clubnieuws, clubactiviteiten, ¿
Bijvoorbeeld: nieuwe sponsor, jaarlijkse barbeque of mosselsouper, nieuwjaarsreceptie, feestje, jaarlijkse sluiting, opening seizoen, reservaties, wintertennis, ...

De tornooi template is specifiek gemaakt voor de aankondiging van de clubtornooien. Selecteer het circuit, en de template gaat automatisch de kleur en het titellogo weergeven. Het enige dat je zelf moet doen is de juiste reeksen selecteren, de afbeelding en de tekst aanpassen. Beperk je niet tot eenmalig gebruik. Mits het invoegen van een nieuwe foto, kan je dezelfde template bijvoorbeeld dagelijks publiceren in de aanloop naar het tornooi.

Feliciteer de winnaars van de jaarlijkse quiz, de winnaars van uw tornooi (= vaak ook niet-leden), (jeugd-) spelers die een tornooi winnen, leden met hun verjaardag, Belgische spelers als Goffin en Mertens met overwinningen of verjaardagen, de lokale burgemeester met zijn verjaardag, indien hij lid is ;-)

Kondig je interclubontmoetingen van de komende speeldag aan en roep supporters op om voor de thuisploegen te komen supporteren. Of gebruik deze template om na een speeldag de resultaten te publiceren en je ploegen te feliciteren met hun resultaat.

Analoog aan de tornooi template is er een affiche template om je A3 tornooi affiche op te maken.
Selecteer het circuit, en de template gaat automatisch de kleur en het titellogo weergeven. Het enige dat je zelf moet doen is de juiste reeksen selecteren, de afbeelding en de tekst aanpassen. Beperk je niet tot eenmalig gebruik.

FAQ

1. Selecteer template
2. Selecteer foto
3. Voeg tekst toe
4. Publiceer of download

 

Ga naar studio.contentstadium.com/create en login met de unieke login voor jouw club (e-mailadres en wachtwoord) die voor jouw club werd aangemaakt na inschrijving. Per club is slechts 1 unieke login aangemaakt, maar deze kan wel door medere personen gebruikt worden. Deze unieke login is bezorgd aan de verantwoordelijke van de club. Contacteer Tennis Vlaanderen (info@tennisvlaanderen.be of 02/548.03.00) om te weten welke persoon in jouw club de clubaccount beheert. Deze persoon kan beslissen welke andere leden van de club toegang krijgen tot de clubaccount in Content Stadium. Heeft jouw club nog geen login? Mariella Depoorter (mariella.depoorter@tennisvlaanderen.be - 02/548.03.00) helpt je graag verder.
Neen, dat kan voorlopig nog niet.
Dit is niet mogelijk. Wil je dit toch, stuur dan een mailtje naar mariella.depoorter@tennisvlaanderen.be en dan bekijken we dit verder.
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het emailadres dat je naar ons doorstuurt, is ook het emailadres waarmee we één login aanmaken.
Content Stadium is beschikbaar in alle internetbrowsers. We adviseren het gebruik via Google Chrome.
Kijk eerst even na of je beheerder bent van de pagina waarop je wil publiceren. Als dat het geval is, kan je je pagina koppelen aan Content Stadium. Vervolgens volstaat het om de pagina aan te vinken op het moment dat je wil publiceren. Belangrijk: de ¿affiche template" is bestemd voor print en niet voor sociale media. Die zal je dus ook niet kunnen publiceren.
Content Stadium is een online platform en is dus beschikbaar op iPad en tablet. Het gebruiksgemak via een PC of laptop is uiteraard het grootst.
Selecteer "buiten criterium" en klik op "kies". In de tekstvakken onder het logo van Tennis Vlaanderen kan de naam van je tornooi toevoegen én verwijzen naar het overzicht van de reeksen op jullie website. Aanvullend kan je ervoor opteren om ook de news template in te zetten.
Vanuit Content Stadium kan je rechtstreeks publiceren op Facebook, Twitter en LinkedIn. Als je de visuals downloadt, kan je ze ook publiceren op Instagram, op de club website en in de nieuwsbrief.
Dat is normaal. Je werkt in een online omgeving op 17% van de werkelijke grootte. Eens je je template downloadt ga je het echte resultaat zien. Let erop dat de bestanden van de sponsorlogo's voldoende groot zijn. Net als de foto. Want anders riskeer je dat deze er wel korrelig uit zien. De teksten en de logo's en icoontjes van Tennis Vlaanderen zijn goed qua resolutie (= grootte).
Controleer altijd of de kwaliteit van de gedownloade affiche goed is voor je hem naar je drukker doorstuurt. Vooral de sponsorlogo's en de foto zijn belangrijk.
In een besloten kring (bijvoorbeeld bij een activiteit van je club) moet je expliciet toestemming vragen voor het maken en gebruiken van foto's of video's van mensen die helder in beeld worden gebracht. Gaat het om sfeerbeelden waarop personen toevallig aanwezig zijn, dan moet je alleen vooraf meedelen dat er beelden zullen worden gemaakt en waarom. Maar als je met die beelden publiciteit wil voeren, bijvoorbeeld om je tornooi te promoten, dan moet je wel weer toestemming vragen voor dit specifieke gebruik. De Privacycommissie beveelt een schriftelijke toestemming aan bij het nemen of gebruiken van gerichte beelden in het kader van een besloten kring (bv. de tennisclub).
Enkel mensen van uw club die de logingegevens hebben, kunnen de foto's bekijken. Verder kan niemand aan de foto's.
We stellen een groot aantal rechtenvrije foto's ter beschikking van de clubs. Je vindt ze terug bij Stock Media: klik op "mijn media" > "Tennis Vlaanderen" > foto's.