Gevolgen van Covid-19 voor de competitie

Yes, we mogen opnieuw competitie spelen!

Daar hebben wij enorm naar uitgekeken. Jullie ook? Onze clubs stellen alles in het werk om jullie veilig en Coronaproof te kunnen ontvangen. We stelden een competitie-protocol op om de opstart in goede banen te leiden. Download de richtlijnen hier. Alle informatie voor tennis en padel m.b.t. Covid-19 vind je hier terug

De voorziene klassementsberekening van juni 2020 kon helaas niet doorgaan. Voor spelers met goede resultaten die hierdoor nu niet stijgen in klassement is een alternatief voorzien. Concreet geven we aan spelers die afgelopen winterperiode (oktober '19 tot maart '20) een enkelreeks gewonnen hebben met minstens 8 deelnemers, de mogelijkheid om vanaf heden in enkel vrij in de reeks hoger te spelen voor de rest van het zomerseizoen 2020. De reeks hoger wordt bepaald door je eigen klassement (bv speel je in Heren 4 en heb je deze reeks gewonnen? Dan mag je vrij in Heren 3 spelen). Specifiek voor jeugdspelers: de reeks hoger telt alleen in de eigen leeftijdscategorie. Heb je Reeks 1 Ethias Tour gewonnen, dan mag je Belgian Junior Circuit spelen.

Hoe inschrijven? Je kan niet zelf inschrijven voor de hogere reeks zonder in eigen reeks in te schrijven. Stuur daarom een mail naar info@tennisvlaanderen.be (minstens 48 uur voor afsluiten van de inschrijvingen) met vermelding van je naam, lidnummer, reeks/tornooi dat je gewonnen hebt en reeks/tornooi waar je wil inschrijven en wij zorgen voor de inschrijving.

 • Aangezien georganiseerde sportactiviteiten tot 30 juni nog beperkt zijn tot max. 20 personen en publiek pas toegestaan is vanaf 1 juli, zal de Sunweb Kids Toer pas op 1 juli kunnen hervatten. Lees meer op de Kids Toer-pagina.
 • De Kids toer festivals  (1 per gewest) worden beschouwd als evenement (en niet als competitie)  met veel deelnemers en toeschouwers en zullen daarom dit jaar niet georganiseerd worden.
 • Ook de spaarkaartactie zal er omwille van Covid-19 iets anders uitzien dan voorheen, aangezien de geschenken dit jaar niet opgehaald kunnen worden op het Feest van de jeugd of de Kids Toer festivals. We willen spelers die een volle spaarkaart hebben toch belonen met een TennisDirect waardebon van 15 EUR (zonder aankoopverplichting). De geschenken van 2020 worden meegenomen naar de spaarkaartactie van volgend jaar.
 • De  Tennis-Work-Out, die gepland stond tijdens het Feest van de Jeugd in september, wordt beschouwd als evenement (en niet als competitie) en zal omwille van het actueel verbod op evenementen helaas niet kunnen doorgaan.
 • De eindronde van de Ethias Tour gaat wél door zoals voorzien op het Feest van de Jeugd.
 • Ook de spaarkaartactie zal er omwille van Covid-19 iets anders uitzien dan voorheen, aangezien de geschenken dit jaar niet opgehaald kunnen worden op het Feest van de jeugd of de Kids Toer festivals. We willen spelers die een volle spaarkaart hebben toch belonen met een TennisDirect waardebon van 15 EUR (zonder aankoopverplichting). De geschenken van 2020 worden meegenomen naar de spaarkaartactie van volgend jaar.
 • De nationale eindronde Criterium enkel en dubbel zal dit jaar niet georganiseerd worden. De gewestelijke eindrondes gaan wel door, de eindronde enkelspel zal opschuiven naar oktober waardoor er extra ruimte vrijkomt voor interclub. Er is wel mindering van prijzengeld (50%) ifv financiële ondersteuning Tennis Vlaanderen clubs. We delen de exacte data en locaties binnenkort mee.
 • Wil je deelnemen aan de aangepaste Interclub tennis (Plan B)? Schrijf dan tijdig je ploegen in via jouw club. Jeugdploegen konden inschrijven tot 14 juni. Tot 7 juli kan je ploegen inschrijven voor de reeksen Gewestelijk Heren & Dames, Nationale Heren & Dames en de Leeftijdscategorieën (gewestelijk en nationaal). Voor sommige clubs lukt het niet om ploegen in te schrijven voor de aangepaste Interclub. Zij hebben hier zonder twijfel goede redenen voor. Wij vragen spelers begrip te tonen voor deze moeilijke beslissing en hopen jou op een tornooi of in de interclub volgend jaar terug te zien.
 • Helaas werden door de coronacrisis heel wat tornooien afgelast. Gelukkig hebben we sinds 8 juni weer groen licht om padeltornooien te spelen in een aangepast kader:
  • Clubs die een tornooi in week 25 (start op maandag 15 juni) of week 26 (start op maandag 22 juni) organiseren, hebben bericht ontvangen dat ze vrije keuze hebben om hun geplande tornooi al dan niet te laten doorgaan.
  • Clubs kunnen hun afgelaste tornooien verplaatsen op voorwaarde dat er geen (of aanvaardbare) overlap is met tornooien/reeksen in de buurt. Het einde van de Padel Tour is voorzien op 13 september.
 • De Padel Tour Masters zullen doorgaan op Padelclub Ter Eiken van 14 tot 20 september (op voorwaarde dat er geen nieuwe restricties volgen). Gezien de verkorte tornooiperiode wordt het aantal resultaten dat meetelt voor de Race to Masters verlaagd van 6 naar 3.
 • Dit jaar zouden normaal gezien de eerste Padel Addicts Masters (Masters voor veelspelers P100, P250, P500) doorgaan. Aangezien bijna de helft van de tornooiweken niet kon doorgaan omwille van het coronavirus, werd besloten de organisatie van de Addicts Masters af te gelasten voor dit jaar.