Begeleidingstraject

Begeleidingstraject: een vrijwilligersvriendelijke sportclub anno 2018

Hoe is het traject opgebouwd?

Het traject bestaat uit vijf workshops van telkens 3u waaraan telkens 2 dezelfde personen uit  de club deelnemen. Tijdens elke workshop wordt een nieuwe tool geïntroduceerd, die de deelnemers de eerstvolgende weken toepassen in hun club.

Locatie

Je kan je club kandidaat stellen voor één van volgende trajecten. Kies het traject dat het dichtst bij je club in de buurt plaatsvindt:

  • Roeselare
  • Ronse
  • Destelbergen
  • Rumst
  • Begijnendijk

Prijs

Het traject kost 150¿ voor de club. De normale kostprijs is 310¿ per deelnemende club, Tennis Vlaanderen neemt hiervan 160¿ op zich.

Getuigenissen van ex-deelnemers

  • Deze workshop is zeker de moeite waard. In plaats van te klagen en te zagen zijn we bewust en gericht op zoek gegaan naar nieuwe vrijwilligers en hebben deze ook gevonden. We zijn ons meer bewust van de noodzaak om de vrijwilligers op gepaste wijze op te vangen en te begeleiden. Onze lesgever slaagde erin de materie boeiend voor te stellen en de groep deelnemers actief te laten meewerken. De hulp van de lesgever bij de organisatie van de Flexivol vergadering valt niet te onderschatten.
  • Ik ben na elke sessie met een 'goed gevoel' naar huis gereden omdat ik mijn tijd nuttig had besteed. De positieve inbreng, kennis en leuke manier van overbrengen van de lesgevers heeft daar ook duidelijk toe bijgedragen. Ik raad elke sportclub van harte aan dit project te volgen.
  • Het was een leerrijke ervaring waarvan we heel wat zaken zullen meenemen binnen de dagelijkse werking van onze club. Het is wel heel arbeidsintensief en iets waar je bewust mee bezig moet zijn.  Ik vind het voor andere clubs zeker aan te raden.
  • Alhoewel ik via mijn job (HR - verantwoordelijke) niet helemaal onbekend was met de materie, heeft mijn deelname voor mezelf toch nog een aantal "ogen" geopend en heb ik een aantal tools aangereikt gekregen die heel belangrijk zijn in de verdere uitbouw van de club. Ook de manier waarop de sessies werden gehouden met de nodige zelf activiteit was een absoluut pluspunt en ik kan elke club die zijn vrijwilligers respecteert en wil behouden zeker aanraden deel te nemen. Ook het feit dat er sportclubs aanwezig waren uit andere disciplines is een meerwaarde en iedereen leert van iedereen. Een absolute plus!!

Inschrijven of meer info?

Bekijk op de pagina van het Dynamo Project alle info over het begeleidingstraject: inhoud, voorwaarden, data en locaties.
Stel je kandidaat om dit traject te volgen via dit formulier.