Be Gold en Profs (> 18 jaar)

Onze Vlaamse toppers aan het werk! Bekijk de reportage!

Volg het centrum en topsportresultaten op Facebook!

 
 

Vragen?

Secretariaat Topsportcentrum: topsportcentrum@tennisvlaanderen.be

 

Be Gold en Profs (> 18 jaar)

Be Gold is een project dat beloftevolle tennissers ondersteunt die omwille van hun leeftijd nog geen top 8 op de volgende OS kunnen halen maar op de daaropvolgende OS daar wel toe in staat zouden moeten zijn. In tennistermen noemt men deze groep "Transitiespelers"; ze zijn in transitie van junior naar professioneel tennisser. Deze groep jongeren moet op termijn in staat zijn om top-8 prestaties te behalen op de Grand Slams, Olympische Spelen en België in de top 8 van Davis en Fed cup te houden.

Tennis Vlaanderen begeleidt de jongeren - aanvaard binnen een Be Gold-project - net zoals de jonge tennistalenten van de Topsportschool - volledig via het team van haar trainingscentrum te Wilrijk. De begeleiding kan ook opgezet worden door een nauwe samenwerking tussen het Topsportcentrum te Wilrijk en de private trainer van de Be Gold-speler.

De financiële tussenkomst via het project Be Gold wordt deels gebruikt voor de sportieve omkadering van de speler op het tennistieke, fysieke, mentale en sportwetenschappelijk vlak maar ook voor de verblijfs- en verplaatsingskosten van de geselecteerde spelers voor de deelname aan internationale tornooien en voorbereidende stages.

Tennis Vlaanderen periodiseert voor elke speler een individueel traject dat op korte en lange termijn kan leiden tot de finaliteit van het project "top 8". Om dit te realiseren kan de geselecteerde speler ook rekenen op financiële steun van Sport Vlaanderen en Tennis Vlaanderen. Dit is noodzakelijk omdat een compleet programma dat nodig is om door te breken naar de top in tennis bijzonder duur is omwille van de noodzakelijke omkadering en het intensieve internationaal competitieprogramma.

Geselecteerde spelers in het lopende project (2020):

  • Zizou Bergs
  • Tibo Colson
  • Greet Minnen
  • Jef Van Dorpe

Profs zijn spelers die omwille van hun ranking (top 100 of beter) zelf-bedruipend zijn; ze kunnen maw de kosten voor het programma (trainer, competitiekosten, …) volledig dragen met de inkomsten uit prize money en sponsoring. Tennis Vlaanderen geeft hen wel de mogelijkheid om de infrastructuur van Wilrijk gratis te gebruiken en gratis mee te trainen met de spelers die fulltime worden opgevolgd door het team van het trainingscentrum te Wilrijk.

Contactpersonen voor het project